Țiriac Air își mărește flota cu un avion Cessna 208B Grand Caravan EX

Foto: Robert Dumitrescu

Compania aeriană Țiriac Air deținută de omul de afaceri Ion Țiriac a achiziționat un avion de tip Cessna 208B Grand Caravan EX.

Avionul cumpărat de Țiriac Air a fost produs în 2021 de către Textron Aviation și în prezent este înmatriculat temporar în SUA ca N293WR, potrivit Administrației Federale a Aviației din SUA.

Noul avion care s-a alăturat flotei companiei aeriene deținute de miliardarul român a efectuat o serie de zboruri de test în SUA începând cu data de 23 iunie 2021.

În 8 august avionul a zburat din Wichita (SUA) spre București, a efectuat opriri pentru realimentări în Buffalo (SUA), Goose Bay (Canada), Narsarsuaq (Groenlanda), Reykjavik (Islanda), Belfast (Marea Britanie) și Luxemburg.

Cel mai lung dintre aceste sectoare de zbor a fost Buffalo – Goose Bay, acest zbor având o durată de cinci ore și 10 minute, iar întreaga călătorie a durat trei zile.

După ce a ajuns în România, în perioada 14 – 30 august acest avion a efectuate mai multe zboruri între București și Craiova și Constanța.

Înmatricularea finală a avionului ar putea fi în Namibia ca V5-ION, țară unde e posibil ca acest avion să opereze zboruri.

În ceea ce privește acest model de avion, autonomia sa de zbor este de maxim 912 mile nautice, poate zbura cu o viteză maximă de 185 de noduri (342 km/h) și poate transporta o încărcătură de 1.6 tone.

Numărul pasagerilor transportați poate varia în funcție de configurația aleasă de cumpărător, însă potrivit producătorului într-un Cessna 208B Grand Caravan EX pot fi instalate între 10 și 14 scaune în configurație VIP.

Propulsia acestui tip de avion este asigurată de un motor Pratt & Whitney PT6A-140, iar prețul aproximativ al unui Cessna 208B Grand Caravan EX este de 2,6 milioane de dolari.

În prezent Țiriac Air are în flotă un elicopter Agusta AW139 (YR-TIA) și trei avioane: un Gulfstream 200 (YR-TII), un Bombardier Global 5000 (YR-TIK) și un Embraer EMB-505 Phenom 300 (YR-DED).

Cel din urmă avion este folosit de o perioadă lungă de timp de către Fraţii Pavăl de la Dedeman.Total
18
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
18
Share