Top 10 cele mai lungi zboruri non-stop din lume

Cele mai lungi 10 zboruri non-stop acoperă o distanță de 82.702 mile (133.000 km), care leagă orașele mari din întreaga lume. Vă invit să descoperiți detalii privind cele mai lungi rute mondiale în cele ce urmează.

Ruta Dubai – Panama City, a fost anunțată de către transportatorul Emirates, însă debutul este întârziat. Această rută ar reprezinta cel mai lung zbor non-stop la nivel mondial până la ora actuală. Ruta Dubai – Panama City ar urma să fie operată zilnic cu o aeronavă Boeing 777-200LR. Această rută măsoară 8.588 mile și este parcursă în 17 ore și 35 de minute.

Ruta Dallas – Sydney, operată de către Qantas, reprezintă a doua cea mai lungă rută intercontinentală, cu o distanță de 8.578 mile, timpul zborului însumând 16 ore și 55 minute. Qantas este compania aeriană națională din Australia și deține recordul de a fi cea mai sigură companie aeriană din lume. Fondată în 1920, a treia cea mai veche companie aeriană din lume, zboară către 20 destinații interne și 21 destinații internaționale din 14 țări. Qantas deține, de asemenea, compania aeriană low-cost, Jetstar.

Segmentul Jeddah – Los Angeles, operat de către Saudia, este a treia cea mai lungă rută la nivel mondial, însumând 8.332 mile parcurse în 16 ore și 55 minute. Fondată în 1945, compania aeriană națională a Arabiei Saudite zboară către peste 120 de destinații din Orientul Mijlociu, Africa, Asia, Europa și America de Nord. Compania este a treia cea mai mare din Orientul Mijlociu în ceea ce privește veniturile, după Emirates și Qatar Airways.

Ruta Johannesburg – Atlanta, operată de către Delta Airlines ocupă locul patru în ierarhia celor mai lungi rute non-stop din lume, cu o distanță între cele două mari orașe de 8.349 mile, ce sunt parcurse într-un interval de 16 ore și 40 de minute. Cea mai veche companie aeriană care operează în Statele Unite, a început serviciul aerian sub denumirea Huff Daland Dusters în 1924. Compania aeriană și filialele sale operează peste 5.400 de zboruri zilnice către 334 de destinații în 64 de țări.

Locul cinci este ocupat de ruta Dubai – Los Angeles și aparține transportatorului Emirates. Ruta aceasta însumează 8.339 mile și este parcursă în 16 ore și 35 minute. Cea mai mare companie aeriană din Orientul Mijlociu, Emirates, operează servicii către 147 destinații din 81 de țări din Europa, America de Nord, America de Sud, Orientul Mijlociu, Africa, Asia de Sud, Orientul Îndepărtat și Australia. De la lansarea sa în 1985, Emirates Airline a primit mai mult de 500 de premii internaționale.

A șasea cea mai lungă rută la nivel mondial este Abu Dhabi – Los Angeles, operată de către transportatorul Etihad, acoperind distanța de 8.390 mile în 16 ore și 25 de minute. Fondată în 2003, Etihad este a doua cea mai mare companie aeriană din Emiratele Arabe Unite. Compania operează mai mult de 1.000 de zboruri pe săptămână către mai mult de 120 destinații din Orientul Mijlociu, Africa, Europa, Asia, Australia și Statele Unite ale Americii.

Ruta Dubai – Houston, cu Emirates, acoperă 8.168 mile într-un timp de 16 ore și 20 minute și este la momentul de față a șaptea cea mai lungă rută aeriană din lume. Emirates este a șaptea cea mai mare companie aeriană din lume, din punct de vedere al veniturilor și a patra mare companie aeriană din lume, în ceea ce privește pasagerii transportați în regim internațional.

Locul opt este ocupat de ruta Dallas – Hong Kong, operată de către American Airlines, ce traversează 8.123 mile în 16 ore și 20 minute. American Airlines, care a început operațiunile în 1934, este cea mai mare companie aeriană din lume în ceea ce privește pasageri transportați, dimensiunea flotei și venituri. Compania aeriană s-a impus pe piața aviatică mondială prin comasarea a 82 companii aeriene mici prin achiziții în efectuate în anul 1930.

Ruta Abu Dhabi – San Francisco, operată de către Etihad, este a noua cea mai lungă rută la nivel mondial, cu o distanță de 8.158 mile ce sunt parcurse în 16 ore și 15 minute. Compania Etihad Airways a fost clasată pe locul 9 printre primele 10 companii aeriene din lume de către Skytrax, în 2014.

Nu în ultimul rând, locul zece este ocupat de ruta New York – Hong Kong, operată de către Cathay Pacific. Această rută însumează 8.072 mile, durata zborului având 16 ore. Cathay Pacific, fondată în 1946, zboară către 200 destinații din 52 de țări din întreaga lume. Compania aeriană a fost cotată ca fiind “Cea mai bună companie aeriană din lume” de patru ori. Filiala sa, Dragonair, operează către 44 de destinații din regiunea Asia-Pacific de la baza sa din Hong Kong.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Bucharest International Air Show (BIAS) și-a anunțat participanții

Articolul următor

British Airways va opera zboruri către Boston și cu Airbus A380 pentru a acoperi cererea

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share