EXCLUSIV Toyo Aviation (România) și-a mărit flota cu încă un avion privat

Foto: Whisperjet06 (Flickr)

Toyo Aviation a achiziționat recent încă un avion privat, iar zilele trecute l-a recepționat; flota sa numără acum cinci avioane.

Compania aeriană românească Toyo Aviation a recepționat oficial în decursul zilei de sâmbătă, 9 septembrie 2023, al cincilea său avion privat.

Nou-intratul în flota companiei este un avion de tip Cessna 525 Citation M2 și este al doilea avion de acest tip operat de Toyo Aviation.

Acesta a fost asamblat în anul 2021, are număr de serie (MSN) 525-1100 și a fost deținut anterior de o companie franceză. Acum, avionul este înmatriculat în România ca YR-HDU.

Livrarea sa a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 9 septembrie 2023, pe ruta Paris Le Bourget – Timișoara. Ulterior, avionul a zburat de acolo la Arad, iar apoi, în aceeași zi, spre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București.

Cessna 525 Citation M2 poate zbura fără escală aproximativ 2.800 de kilometri la o altitudine maximă de aproape 12.500 de metri (41.000 picioare) și poate transporta maximum șapte pasageri.

Toyo Aviation mai deține alte patru avioane private: un Embraer Legacy 600, un Bombardier Challenger 300, un Cessna 525C Citation CJ4 și un alt Cessna 525 Citation M2.

Vârsta medie a celor cinci avioane deținute de această companie aeriană este de opt ani și jumătate, flota Toyo Aviation fiind printre cele mai noi din România.

De asemenea, Toyo Aviation are a doua cea mai mare flotă de avioane private din țară, după Țiriac Air, și este urmată de compania aeriană My Jet.

Această companie aeriană a mai operat până la finele lunii iunie 2023 și un avion privat de tip Cessna 560CL Citation XLS+, însă acesta ar fi fost vândut.

Toyo Aviation SRL este deținută de firmele Toyo Motor Center SRL și Toyo Motor Leasing IFN SRL, entități deținute la rândul lor de milionarul de origine egipteană El Feki Tarek.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

98 de zboruri din România și Moldova spre Israel între 11 și 22 septembrie 2023

Articolul următor

Rute noi: Bordeaux – București și Chișinău cu HiSky din decembrie 2023

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share