Trafic în creștere pe Aeroportul Internațional Timișoara

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara au raportat pentru perioada ianuarie – mai 2016 o creștere semnificativă a traficului atât în privinţa numărului de pasageri și al zborurilor, cât şi al traficului de mărfuri.

Referitor la fluxul de călători putem observa o creștere cu 9% comparativ cu aceeași perioadă din 2015. Astfel, observăm că în primele cinci luni ale anului 2016 au tranzitat Aeroportul Internațional Timișoara nu mai puțin de 376.997 pasageri, pe lângă cei 347.439 înregistrați anul trecut. Un alt factor important care va duce la o creștere certă a traficului de pasageri o constituie startul operării curselor charter în această vară.

Advertisements

O creștere însemnată a fost constatată și în dreptul numărului de mișcări ale aeronavelor, înregistrându-se un număr de 4.925 zboruri, ceea ce înseamnă 11% mai multe comparativ cu 2015, când au fost înregistrate 4.457 mișcări de aeronave.

Dacă privim spre statisticile companiilor aeriene ce efectuează zboruri comerciale, vedem următoarele rezultate: Wizz Air a înregistrat în primele cinci luni ale anului 2016 o rată de creştere de 11%, compania aeriană TAROM a înregistrat o rată de creştere de 10%, iar compania aeriană Lufthansa a înregistrat o uşoară scădere de 1%, comparativ cu datele din 2015.

De asemenea, traficul de marfă a înregistrat o creştere majoră de 63%, respectiv de la 947 tone în ianuarie – mai 2015 la 1.544 tone în primele cinci luni din 2016.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share