Compania TAROM vinde o parte din flotă cu scopul de a-și minimaliza pierderile

Conducerea actuală a transportorului național TAROM a decis să minimalizeze pierderile financiare prognozate pentru acest an prin scoaterea la vânzare a tuturor aeronavelor de tip Airbus A310, ce au fost achiziționate în 1992, și înlocuirea ATR-urilor cu alte avioane mai performante din punct de vedere al calității și al cheltuielilor de mentenanță.

Planul pregătit de TAROM pentru acest an prevede înlocuirea în operare a aeronavelor Airbus A310, optimizarea flotei narrow body, scoaterea din exploatare comercială și valorificarea aeronavelor Airbus A310, evaluarea înlocuirii aeronavelor ATR 42/72 cu aeronave mai performante de capacitate apropiată cu ATR, implementarea sistemului informatic integrat, contractarea de servicii de consultanță strategică pentru o decizie privind înnoirea flotei și îmbunătățirea serviciilor oferite pasagerilor.

Advertisements

Compania TAROM deține în acest moment o flotă compusă din 23 de avioane formată din două Airbus A310, patru Airbus A318, patru Boeing 737-300, patru Boeing 737 – 700, șapte ATR 42-500 și două ATR 72-500.

Referitor la bugetul companiei pentru anul 2016, TAROM estimează că va înregistra pierderi de 6,8 milioane de lei, cu 34,48 milioane lei mai scăzute comparativ cu 2015, și are prevăzută la creanțe restante suma de 3,2 miliarde de lei, în scădere față de anul anterior, când a avut 3,3 miliarde de lei.

La această dată, compania TAROM este condusă, cu titlu temporar, de către directorul financiar.

Ministerul Transporturilor deține peste 97% din acțiunile TAROM. Alți acționari sunt Aeroporturi București SA (1,48%), ROMATSA (1,26%) și SIF Muntenia (0,09%).

Advertisements
Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share