LIVE Traficul aerian de la aeroporturile din București este afectat de furtună

Foto: Silviu Alexandru Ilie

Aterizările pe aeroporturile Aurel Vlaicu și Henri Coandă din capitală sunt afectate de furtuna din seara zilei de 5 iunie 2022.

Din cauza furtunii din zona Bucureștiului, un avion privat de tip Cessna 525 CitationJet (YU-SCJ) operat de compania sârbă Prince Aviation care zbura pe ruta Olbia – București BBU a aterizat duminică seara pe aeroportul din Craiova.

Pe lângă acesta, un Boeing 737-800NG Ryanair care operează zborul FR3421 pe ruta Birmingham – București OTP a aterizat pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța, după ce a ocolit furtuna din sudul țării prin spațiul aerian bulgar.

Până la această oră, decolările de la aeroportul Henri Coandă din București, cu excepția zborului FR3422 București OTP – Birmingham, nu sunt afectate de furtună.

Din cauza furtunii zborurile TAROM RO306 Frankfurt – București OTP, Ryanair FR2287 Bergamo – București OTP și Ryanair FR1005 Londra LTN – București OTP au intrat în zonă de așteptare la sud-est de Pitești.

Și zborul TAROM RO364 Amsterdam – București OTP care se apropie de Pitești va intra, cel mai probabil, într-o zonă de așteptare la vest de Capitală.

De asemenea, zborurile care urmează să fie operate de avioanele care nu pot ateriza la București OTP vor suferi întârzieri.
__________
Actualizare, ora 23:25: zborul TAROM RO306 Frankfurt – București se îndreaptă spre aeroportul Henri Coandă după ce a petrecut aproape 20 de minute în așteptare la sud-est de Pitești.
__________
Actualizare, ora 23:30: zborul TAROM RO306 Frankfurt – București a aterizat pe aeroportul de destinație, iar zborul Ryanair FR2287 Bergamo – București se îndreaptă și el acum spre aeroportul Henri Coandă.

Momentan celelalte două zboruri, unul al companiei Ryanair și unul al TAROM, sunt în continuare în zonă de așteptare la sud-est de Pitești.

__________
Actualizare, ora 23:42: Traficul aerian își revine la normal, iar avioanele care au așteptat în aer îmbunătățirea condițiilor meteo se îndreaptă acum spre aeroportul Henri Coandă.

Însă, din cauza imposibilității de a ateriza la timp, zborurile care urmau să fie operate cu avioanele care au așteptat în aer vor avea întârzieri de câteva zeci de minute.

Avionul companiei Ryanair care a aterizat la Constanța din cauza furtunii va fi mutat în această noapte la București, decolarea fiind programată pentru ora locală 00:05.

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google News⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share