Ungaria introduce o taxă nouă de până la 25 de euro/pasager din iulie 2022

Companiile aeriene care zboară în Ungaria vor plăti de la începutul lunii iulie 2022 o taxă suplimentară care poate ajunge până la 25 de euro/pasager.

Din 1 iulie 2022 toate companiile aeriene care operează zboruri în Ungaria vor fi obligate să achite o taxă suplimentară care ajunge până la 25 de euro/pasager.

Legea care reglementează noua taxă a fost adoptată sâmbătă, 4 iunie, de Guvernul de la Budapesta, conform presei din Ungaria.

Potrivit publicației Bank360, pentru pasagerii care zboară din Ungaria în Uniunea Europeană taxa va fi de 3.900 de forinți/pasager (aproximativ 9,95 euro).

Aceeași taxa va avea aceeași valoare și pentru pasagerii care zboară din Ungaria către destinații din Marea Britanie, Irlanda de Nord, precum și Albania, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Islanda, Kosovo, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Muntenegru, Norvegia, San Marino, Elveția, Serbia și Ucraina.

Însă, pentru pasagerii care zboară din Ungaria în afara Uniunii Europene și a țărilor și teritoriilor enumerate anterior această taxă va fi de 9.750 de forinți/pasager (aproximativ 25 de euro).

Probabil companiile aeriene vor include nou taxă în prețul biletelor de avion și, ulterior, va fi colectată de la companiile aeriene de către companiile care asigură serviciile de manipulare la sol a zborurilor pe aeroporturile din Ungaria.

Pe lângă sectorul aviatic, Guvernul de la Budapesta a adoptat noi taxe și pentru companiile cu activități în sectoarele energetice, farmaceutice, bancare, de asigurări, de telecomunicații și de comerț.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
13
distribuiri
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
13
Share