Un avion Air Moldova a fost sechestrat sâmbătă în Antalya (actualizat)

Un avion din flota Air Moldova a fost reținut la sol sâmbătă după-amiază pe aeroportul din Antalya din cauza datoriilor.

Airbusul A319 Air Moldova înmatriculat ER-AXL care a operat în după-amiaza zilei 4 iunie 2022 zborul Air Moldova 9U755 Chișinău – Antalya a fost sechestrat pe aeroportul turc.

Din cauza acestui eveniment, zborul de retur de pe ruta Antalya – Chișinău a fost anulat, potrivit Runway09.

De asemenea, din lipsă de avioane, Air Moldova a anulat în acest sfârșit de săptămână mai multe zboruri, iar altele au avut întârzieri mari.

La data publicării acestui articol, Air Moldova mai zboară doar cu un singur avion, mai exact un Airbus A319 înmatriculat ER-AXA.

Motivul sechestrării avionului l-ar reprezenta o datorie pe care compania moldovenească o are față de o companie turcă, însă Air Moldova a negat existența acestei datorii, detalii AICI.

Acesta este al doilea avion care operează zboruri pentru compania Air Moldova care a fost reținut la sol în Antalya din cauza acestei probleme.

În noaptea dintre vineri și sâmbătă un Airbus A321 (YR-ADI) operat de compania românească Aerro Direkt pentru Air Moldova a fost și el sechestrat pe aeroportul din Turcia.

Actualizare, 5 iunie 2022, ora 18:00: Air Moldova informează că avionul său de tip Airbus A319 care a fost reținut la sol pe aeroportul din Antalya sâmbătă după-amiază va reveni în Chișinău în decursul zilei de luni.

De asemenea, compania declară că zborurile dintre Chișinău și Antalya vor fi operate începând cu seara zilei de 5 iunie 2022, ora 20:30, însă vor avea orarul modificat.

Airbusul A321 deținut de compania românească Aerro Direkt care a fost și el sechestrat pe aeroportul turc în timp ce opera zboruri pentru Air Moldova a decolat duminică după-amiază la 17:45 din Antalya către capitala Moldovei.

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google News⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share