Traficul de pasageri al aeroportului din Constanța a crescut cu 5.6% în 2018

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța a înregistrat în anul 2018 un număr de 7339 mişcări aeronave (aterizări şi decolări), în creştere cu 13.3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Deasemenea, a fost înregistrat un trafic total (comercial și necomercial) de 143324 pasageri, în creştere cu 5.6% faţă de anul 2017. Operatorii care au zburat regulat la Constanța sunt Blue Air, Wizzair și TAROM.

Advertisements

În ceea ce privește traficul comercial de pasageri, creșterea pentru anul 2018 versus anul 2017, este de 7.9%, valoarea înregistrată fiind de 137736 pasageri rezultați din curse efectuate în regim regulat, charter și aviație generală, fiind al patrulea an consecutiv în care traficul comercial de pasageri crește.

Cel mai mare număr de pasageri a fost înregistrat în august, lună în care aeroportul a fost vizitat de 26.390 de pasageri. Luna iulie este a doua lună a anului trecut după cea din august când traficul de pe aeroportul constănțean a sărit de pragul de 20 de mii de pasageri.

Pe zborurile operate de Blue Air și TAROM anul trecut pe rutele interne au fost transportați 20423 pasageri. Peste 50% dintre aceștia au fost înregistrați în lunile iulie și august. În iunie și septembrie aeroportul a procesat în total aproximativ 3500 de pasageri de pe zboruri interne.

Cele mai multe mișcări de aeronave (decolări și aterizări), 1020 la număr, au fost înregistrate în luna iulie cu un total 1020.

Pentru anul 2019 este prognozată o creștere de 4.5% a traficului comercial. Atragerea în continuare de noi operatori aerieni rămâne obiectivul principal în anul curent.

Advertisements
Total
5
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
5
Share