Investițiile din cadrul Romaero au fost făcute în totalitate din resurse proprii în 2018

Compania de stat Romaero a anunțat marți că toate investițiile în valoare de 7 milioane de lei pe care le-a făcut anul trecut în cadrul companiei au fost acoperite cu resurse financiare proprii.

Societatea este specializată în fabricarea de aeronave și componente de aeronave cum ar fi invelișuri, componente structurale și ansamble dar și în lucrări de mentenanță pentru aeronave comerciale de pasageri și cargo și militare.

”2018 a fost un an greu, în care ROMAERO a trebuit să compenseze prin efort propriu lipsa susținerii financiare pentru investiții strict necesare. Iar rezultatele noastre în această privință, mult mai bune decât în anii anteriori, demonstrează că o companie de stat poate avea reușite majore atunci când tinerii capabili sunt atrași și motivați corect,” declară oficialii companiei printr-o postare pe pagina de Facebook a Romaero.

Statul român deține, prin Ministerul Economiei, 54.09% din companie, în timp ce Fondul Proprietatea are 20.03%, iar SIF Muntenia, 24.66%.

În martie anul trecut, companiile Romaero şi Sikorsky – parte al grupului american Lockheed Martin, au semnat un acord de parteneriat industrial. Conform datelor prezentate, în urma acestui parteneriat țara noastră va găzdui centrul regional de echipare şi întreţinere a elicopterelor Black Hawk pentru Europa Centrală.

Tot în 2018 Romaero și-a mai asigurat un contract cu operatorul low-cost irlandez Ryanair pentru servicii de mentenanță a mai multor aeronave de tip Boeing 737-800NG.

Pe lângă clienții mai sus aminitiți, Romaero mai lucrează și cu Boeing, Airbus, Blue Air, Blue Panorama și alți operatori aerieni sau constructori de aeronave din întreaga lume.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
2
distribuiri
un comentariu
  1. Este foarte interesant ca s-au facut investitii ,dar se pot nominaliza cateva?!
    Sper ca nu s-au cumparat automobile MITSUBISHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Traficul de pasageri al aeroportului din Constanța a crescut cu 5.6% în 2018

Articolul următor

Antonov va relua producția modelului AN124 Ruslan în 2019 fără componente rusești

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
2
Share