Investițiile din cadrul Romaero au fost făcute în totalitate din resurse proprii în 2018

Compania de stat Romaero a anunțat marți că toate investițiile în valoare de 7 milioane de lei pe care le-a făcut anul trecut în cadrul companiei au fost acoperite cu resurse financiare proprii.

Societatea este specializată în fabricarea de aeronave și componente de aeronave cum ar fi invelișuri, componente structurale și ansamble dar și în lucrări de mentenanță pentru aeronave comerciale de pasageri și cargo și militare.

Advertisements

”2018 a fost un an greu, în care ROMAERO a trebuit să compenseze prin efort propriu lipsa susținerii financiare pentru investiții strict necesare. Iar rezultatele noastre în această privință, mult mai bune decât în anii anteriori, demonstrează că o companie de stat poate avea reușite majore atunci când tinerii capabili sunt atrași și motivați corect,” declară oficialii companiei printr-o postare pe pagina de Facebook a Romaero.

Statul român deține, prin Ministerul Economiei, 54.09% din companie, în timp ce Fondul Proprietatea are 20.03%, iar SIF Muntenia, 24.66%.

În martie anul trecut, companiile Romaero şi Sikorsky – parte al grupului american Lockheed Martin, au semnat un acord de parteneriat industrial. Conform datelor prezentate, în urma acestui parteneriat țara noastră va găzdui centrul regional de echipare şi întreţinere a elicopterelor Black Hawk pentru Europa Centrală.

Tot în 2018 Romaero și-a mai asigurat un contract cu operatorul low-cost irlandez Ryanair pentru servicii de mentenanță a mai multor aeronave de tip Boeing 737-800NG.

Pe lângă clienții mai sus aminitiți, Romaero mai lucrează și cu Boeing, Airbus, Blue Air, Blue Panorama și alți operatori aerieni sau constructori de aeronave din întreaga lume.

Advertisements
Total
2
distribuiri
un comentariu
  1. Este foarte interesant ca s-au facut investitii ,dar se pot nominaliza cateva?!
    Sper ca nu s-au cumparat automobile MITSUBISHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
2
Share