Urmărește-ne

Antonov va relua producția modelului AN124 Ruslan în 2019 fără componente rusești

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Antonov va relua producția modelului AN124 Ruslan în 2019 fără componente rusești

Știri

Antonov va relua producția modelului AN124 Ruslan în 2019 fără componente rusești

Întreprinderea ucrainiană de stat “Antonov” intenționează să reia producția aeronavei de transport cargo AN124 “Ruslan” la sfârșitul anului 2019. Potrivit agenției de presă CTS, Serhi Omelchenko, director general adjunct al “Ukroboronprom”, a dezvăluit aceste informații în urmă cu câteva zile.

Colaborăm activ în această direcție cu câteva companii internaționale care produc tehnologie în industria aviației. Acum suntem în stadiul final al transformării complete a componentei electronice a acestei aeronave. Și sperăm că aceasta va fi adoptată în cele din urmă de către grupul de inginerie și proiectare “Antonov” pentru a începe asamblarea primului avion în acest an“, a declarat Omelchenko.

Noile AN-uri 124 nu vor mai utiliza componentelor produse de companii rusești.

La începutul lunii ianuarie am aflat că Ucraina și NATO vor continua cooperarea cu privire la programul Strategic Airlift Interim Solution (SAIS). Acest program are ca scop realizarea zborurilor strategice de transport aerian de marfă. SAIS este uniunea a 14 țări care utilizează în comun avioane AN124-100 “Ruslan” pentru susținerea operațiunilor NATO și UE.

Citește și  Lufthansa comandă alte cinci Airbusuri A350 și cinci Boeinguri 787 Dreamliner

Potrivit PlaneSpotters.ne, în acest moment există 29 de aeronave AN124 active și alte 10 retrase din serviciul comercial. Volga-Dnepr, operator rus, deține cea mai mare flotă de AN124 active, 9 la număr. Forțele Aeriene din Rusia și Antonov Airlines dețin ambele câte 7 bucăți. 224th Flight Unit (Rusia) deține 5 aeronave AN124 și Maximus Air Cargo (Ucraina) o aeronavă.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus