Urmărește-ne

Traficului aerian pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a crescut semnificativ în prima jumătate a anului 2016

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Traficului aerian pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a crescut semnificativ în prima jumătate a anului 2016

Știri

Traficului aerian pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a crescut semnificativ în prima jumătate a anului 2016

În primul semestru din 2016, pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj s-a înregistrat un trafic de 753.517 pasageri, cu 12% mai mult față de semestrul similar din 2015, conform datelor furnizate de către reprezentanții aeroportului.

Creșterea de 12% se datorează eforturilor făcute de aeroport pentru atragerea de noi companii, introducerea de noi destinații și creșterea numărului de frecvențe.

„În primele șase luni din acest an traficul de pasageri a crescut cu aproximativ 12% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pentru semestrul al doilea ne așteptăm la o creștere și mai mare având în vedere că Wizz Air va aloca a cincea aeronavă, începând cu 22 iulie 2016, iar odată cu programul de iarnă și compania aeriană Blue Air va introduce o aeronavă pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Până la finalul anului ne așteptăm ca traficul să depășească 1,8 milioane de pasageri” a declarat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj.

Comparativ cu semestrul întâi din 2015, în primele șase luni din acest an s-a înregistrat o creștere de 27% privind transportul de marfă și 14% la numărul de mișcări aeronave (aterizări/ decolări) de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

În 2016, de pe Aeroportul Internațional Cluj se operează zboruri spre 37 de destinații și 9 curse charter. Prin rezultatele obținute, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj își consolidează poziția de primul loc ca aeroport regional al țării și al doilea ca importanță din România, după Aeroportul Otopeni.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus