Transferoviar Călători va introduce trenuri moderne spre Aeroportul Henri Coandă

Transferoviar Călători (TFC) a achiziționat 12 automotoare diesel Bombardier Talent BR 643 și printre rutele pe care le va opera cu acestea se numără și București Nord – Aeroport Henri Coandă.

Primele șase dintre cele 12 automotoare diesel produse de Bombardier Talent BR 643 și achiziționate la mâna a doua de Transferoviar Călători (TFC) au ajuns în România în penultimul weekend al lunii iunie 2021.

Advertisements

Celelalte șase automotoare Bombardier Talent BR 643 din lotul de 12 cumpărate de TFC vor ajunge și ele în România în săptămânile următoare.

Înainte de a fi puse în circulație, automotoarele vor fi verificate și avizate de către Autoritatea Feroviară Română (AFER), iar în decurs de 2-3 luni acestea vor intra în serviciul comercial, anunță compania feroviară.

Printre rutele din jurul orașelor Cluj Napoca și București pe care vor fi introduse aceste trenuri se află și ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă, potrivit HotNews.

Alte rute pe care TFC va circula cu acest tip de tren sunt:
– București – Buzău;
– Cluj Napoca – Oradea;
– Cluj Napoca – Alba Iulia;
– Cluj Napoca – Târgu Mureș.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

Automotoarele Bombardier Talent BR 643 achiziționate de TFC pot atinge o viteză maximă de 100 de kilometri pe oră și în trecut au circulat în jurul orașului german Dusseldorf, fiind operate de compania Regiobahn.

Opt dintre cele 12 automotoare au fost produse în 2004, iar alte patru în 2001. Acestea vor fi cele mai noi trenuri din flota Transferoviar Călători.

Trenurile cu care TFC operează acum, printre altele, ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă au fost produse în anii 1960 și 1970.

De la 1 iulie 2021 TFC va rămâne singurul operator privat care va avea trenuri în circulație pe relația București Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă după ce Regio Călători se retrage.

Cealaltă companie feroviară care mai operează trenuri spre cel mai mare aeroport din țara noastră este compania națională CFR Călători.

În decembrie 2020 am făcut un tur video al unui tren cu care TFC operează ruta spre Aeroportul Henri Coandă, îl puteți urmări mai jos.

Advertisements
Total
9
distribuiri
un comentariu
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
9
Share