Un zbor TAROM a aterizat la Cluj Napoca din cauza furtunii după 10 ore și două escale

Zborul TAROM RO649 București – Cluj Napoca a decolat vineri seara de pe aeroportul Henri Coandă din București însă a aterizat la destinație 10 ore mai târziu și a avut două escale.

Potrivit datelor disponibile și a relatărilor unui pasager care s-a aflat la bordul avionului ATR72-600 (YR-ATJ) care a operat acest zbor, avionul a decolat din capitală spre Cluj Napoca însă a aterizat la Suceava.

După aterizarea în Suceava avionul a fost realimentat și după două ore a decolat spre București.

La București pasagerii au fost debarcați și transportați în terminalul aeroportului, echipajul avionului a fost schimbat, iar pe urmă pasagerii au fost îmbarcați din nou și la ora 06:54 ATR-ul 72-600 a decolat din nou din București spre Cluj Napoca.

A aterizat la destinație la ora 07:45.

Motivul aventurii?
Zborul București – Cluj Napoca nu a putut ateriza la destinație din cauza furtunilor, iar piloții au decis să zboare la Suceava deoarece aeroporturile din nord-vestul țării au fost închise tot din cauza furtunii, sau unele nu au program 24/24.

De ce nu a zburat avionul de la Suceava la Cluj Napoca?
Echipajele de zbor au un număr limitat de ore de lucru pe zi, iar dacă avionul ar fi zburat din Suceava spre Cluj Napoca echipajul nu mai putea opera și Cluj Napoca – București, decât după o pauză de odihnă de câteva ore.

Zborul TAROM din București spre Cluj Napoca nu a fost singurul afectat de furtună, și un zbor Wizz Air care zbura de la Mykonos (Grecia) spre Cluj Napoca a aterizat într-un final la Sibiu.

Două ore mai târziu avionul companiei low-cost, un Airbus A320neo înmatriculat HA-LJC, a decolat spre Cluj Napoca.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
20
distribuiri
3 comentarii
  1. Bună ziua

    Ca și pasager al acestei curse vă pot garanta că hotelul nu a fost o opțiune din punctul de vedere al companiei Tarom.
    Am fost ținuți pe scaune în aeroport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
20
Share