Urmărește-ne

Transportatorul maritim CMA CGM intră pe piața transportului aerian de marfă

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Transportatorul maritim CMA CGM intră pe piața transportului aerian de marfă

Știri

Transportatorul maritim CMA CGM intră pe piața transportului aerian de marfă

Transportatorul maritim CMA CGM a anunțat oficial vineri, 12 februarie, intrarea pe piața transportului aerian de marfă.

Potrivit companiei franceze, în prima fază divizia aero a CMA CGM, denumită CMA CGM AIR CARGO, va opera transport aerian de marfă din Europa spre destinații din întreaga lume cu patru avioane Airbus A330F produse în perioada 2014 – 2016.

Aceste avioane sunt preluate de compania Air Belgium de la Qatar Airways Cargo și vor fi înmatriculate OO-CMA, OO-CMB, OO-CMC și OO-CMD. Alte două avioane cargo ar urma să intre în flota Air Belgium până la finalul anului.

Două Airbusuri A330F din cele patru vor fi operaționale din luna martie a acestui an și cel puțin unul dintre ele va fi alocat pe hubul aerian cargo din Liege, Belgia.

Citește și  Blue Air operează ruta București - Heathrow exclusiv cu Boeing 737 MAX

În prezent Air Belgium deține trei Airbusuri A340-300 cu care a operat zboruri regulate din Belgia spre Guadeloupe, Martinique și Mauritius.

În trecut compania belgiană a zburat cu Airbusuri A340-300 și pentru companiile aeriene British Airways și LOT Polish Airlines și a operat o perioadă scurtă de timp zboruri regulate între Bruxelles Charleroi și Hong Kong.

CMA CGM este un grup francez de logistică și transport maritim care folosește 200 de rute maritime între 420 de porturi din 150 de țări. Compania ocupă locul al patrulea în industria transportului maritim după Maersk Line, MSC și COSCO Shipping Lines.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus