Maersk intră pe piața transportului aerian de mărfuri; comandă Boeinguri 777F

Grupul danez Maersk a anunțat marți, 2 noiembrie, că a plasat o comandă fermă pentru două Boeinguri 777 în versiune cargo.

Maersk, cel mai mare transportator maritim, a comandat două avioane cargo produse de Boeing și intră astfel pe piața transportului aerian de mărfuri.

Cele două Boeinguri 777 în versiune cargo comandate de Maersk vor fi operate de compania Star Air, subsidiară a grupului Maersk.

În prezent Star Air are în flotă 15 Boeinguri 767 în versiune cargo care au o vârstă medie de 30 de ani.

Boeingurile 777F au o autonomie de 9.200 de kilometri și pot transporta până la 102 tone de marfă. Până în prezent producătorul american de avioane a asamblat peste 200 de Boeinguri 777F și mai are câteva zeci comandate.

Printre companiile aeriene care au în flotă Boeinguri 777F se numără FedEx, AeroLogic, Emirates, Qatar Airways, Turkish Cargo, DHL, Korean Air, China Southern Airlines, Lufthansa Cargo, Ethiopian Cargo, Air China Cargo, etc.

Maersk este al doilea transportator maritim care își extinde operațiunile și în zona aero, însă din 1969 până în 2005 grupul danez fondat în 1904 a mai deținut o companie aeriană: Maersk Air.

În 2020 CMA CGM, al treilea cel mai mare transportator maritim, a anunțat lansarea diviziei CMA CGM AIR, detalii AICI.

Grupul francez CMA CGM are în prezent în flotă trei Airbusuri A330 în versiune cargo, toate fiind operate de compania aeriană Air Belgium.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share