Incidente aviatice
Îmi place

Trei piloți au fost suspendați pentru un selfie

30 august 2016
10126 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Trei piloți au fost suspendați pentru un selfie

Trei piloți ai companiei aeriene low-cost IndiGo, au fost concediați temporar de către autoritatea de reglementare de siguranță din India după ce și-au făcut selfie-uri în cabina de pilotaj, în timpul zborului.

Acțiunea s-a întâmplat cu mai mult de un an în urmă, însă repercursiunile nu s-au lăsat așteptate.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene IndiGo a declarat că trei piloți au fost suspendați pentru o săptămână, ca pedeapsă.

Se pare că nu este un incident izolat, tot mai mulți membri ai echipajelor de zbor recurgând tot mai des la astfel de practici.

„Acesta nu este singurul caz de acest fel. Facebook și alte rețele social media sunt pline de piloți care se fotografiază la bordul aeronavelor, chiar în timpul zborului”, a declarat o sursă din cadrul companiei aeriene.

Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) a avertizat în mod oficial piloții să nu interacționeze cu dispozitivele personale în timpul zborului, aceste dispoziții putând fi valabile pentru toți transportatorii aerieni din lume.

Citește și  Mitsubishi întârzie livrarea primului model MRJ90

Alte organisme de reglementare, inclusiv Administrația Federală a Aviației din SUA, au interzis deja utilizarea personală a telefoanelor mobile și a tabletelor în habitaclu.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

BoardingPass

355 postări
0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *