Turkish Airlines poartă discuții cu Boeing pentru achiziționarea a opt aeronave B747-8i

Conform publicației on-line Aerotime, care la rândul ei citează ziarul turcesc Hürriyet, Turkish Airlines poartă în aceste zile discuții cu reprezentanții producătorului american Boeing, în vederea achiziționării unui număr de opt aeronave Boeing 747-8i. În cazul în care achiziția, estimată în jurul valorii de 3 miliarde de dolari (conform prețului de listă), se va concretiza, atunci Turkish Airlines va începe să utilizeze noile B747-8i, cu o capacitate de 410 locuri, pe rutele lung-curier.

În urma finalizării acestei tranzacții, compania aeriană națională a Turciei va avea posibilitatea de a reduce numărul de zboruri zilnice la unul singur către destinațiile spre care operează mai multe zboruri pe zi în prezent.

Advertisements

Destinațiile lung-curier către care Turkish Airlines zboară de trei ori pe zi urmează a fi operate de două ori cu noile modele B747-8i și o dată cu celălalt gigant din flota companiei turcești, respectiv Boeing 777-300ER. În același timp, această tranzacție ar marca renașterea producției modelului B747 Jumbo care a suferit în ultima perioadă din cauza lipsei de comenzi. În acest moment Boeing produce doar 6 Boeinguri 747-8i pe an, majoritatea acestora fiind aeronave dedicate transporturilor de mărfuri și nu de pasageri.

Boeingurile 747-8i care vor intra în flota Turkish Airlines, probabil după 2020, vor fi cele mai mari aeronave ale operatorului turc și vor primi un design interior special, ridicând capacitatea de transport până la 410 pasageri în trei clase de călătorie diferite. Sursele media turcești sugerează faptul că prețul noilor aeronave este semnificativ mai mic decât sumele pentru care au fost oferite modelele 747-8i până în prezent (prețul de catalog fiind de 386.6 milioane de dolari/aeronavă). 

În anul 2008, americanii de la Boeing au început proiectarea unei noi generații de Boeing 747, model care este produs încă din anul 1969. Modelul 747-8 Intercontinental are o lungime mai mare și o nouă tehnologie a motoarelor și a aripilor care derivă de la predecesorii acestui model. Varianta pentru pasageri a modelului 747-8i este operată în prezent doar de operatorii aerieni Lufthansa, Korean Air și Air China.

Foto: Flickr/moonm

Advertisements
Total
0
distribuiri
un comentariu
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share