Turkish Airlines va avea un nou nume: Türkiye Airlines

Boeing 787-9 Dreamliner Turkish Airlines (TC-LLB) / Foto: BOSCHH (Flickr)

Denumirea internațională a celei mai mari companii aeriene din Turcia ar urma să fie schimbată în curând, a anunțat președintele Turciei în 14 iunie 2022.

Turkey (n.r. Turcia în limba engleză) nu mai există. Acum este Türkiye. De acum înainte, Türkiye Hava Yolları va fi înscris pe fuzelajul avioanelor noastre în loc de Turkish Airlines”, a declarat marți președintele Turciei, anunțând schimbarea numelui companiei aeriene, potrivit Daily Sabah.

Hava Yolları este traducerea în limba turcă a cuvântului „airlines”.

Mișcarea de schimbare a denumirii companiei aeriene al cărui cel mai mare acționar este guvernul turc este văzută ca fiind parte a eforturilor Ankarei de a schimba denumirea țării și de a-i disocia numele de pasăre, curcan (n.r. turkey în limba engleză), și unele conotații negative care sunt asociate cu aceasta.

Momentan detaliile acestei schimbări sunt incomplete și este neclar dacă noul nume al companiei aeriene va fi Türkiye Airlines sau Türkiye Hava Yolları – denumire aproape identică cu cea folosită în prezent în comunicările în limba turcă a companiei aeriene – Turk Hava Yolları.

Până la data publicării acestui articol, Turkish Airlines nu a făcut nici un comentariu oficial pe acest subiect.

La începutul lunii iunie 2022 oficialii de la Ankara au trimis o scrisoare Națiunilor Unite (ONU) prin care au solicitat schimbarea numelui țării din Turkey în Türkiye – așa cum numele acesteia este scris și pronunțat în limba turcă.

Astfel, recent ONU și NATO au început oficial să folosească numele Türkiye în loc de Turkey în comunicări și documente oficiale.

În decembrie 2021, președintele Turciei a cerut folosirea denumirii Türkiye pentru a reprezenta mai bine cultura și valorile turcești.

Acesta a solicitat inclusiv ca eticheta „Made in Türkiye” să fie folosită în locul „Made in Turkey” pentru produsele exportate.

La începutul acestui an, guvernul turc a lansat și un videoclip promoțional pentru a-și promova schimbarea numelui în engleză din Turkey. Videoclipul, difuzat și la bordul avioanelor Turkish Airlines, prezintă turiști din întreaga lume spunând „Hello, Türkiye”.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

LIVE Zborurile de la aeroportul Henri Coandă sunt afectate de furtună (14 iunie 2022)

Articolul următor

Însoțitorii de bord de la Ryanair din Spania vor protesta timp de șase zile

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share