Însoțitorii de bord de la Ryanair din Spania vor protesta timp de șase zile

Boeing 737-800NG Ryanair OTP Bucuresti (EI-ESP) / Foto: Loredana Cioclei

Însoțitorii de bord ai companiei Ryanair care fac parte din două sindicate spaniole au votat în favoarea unor proteste care se vor avea loc în șase zile din iunie și iulie 2022.

Însoțitorii de bord care lucrează pentru Ryanair și sunt afiliați la două sindicate spaniole urmează să protesteze în zilele de 24, 25, 26 și 30 iunie, precum și în primele două zile ale lunii iulie 2022

Personalul companiei low-cost își dorește un acord cu Ryanair care să „garanteze condiții decente de muncă pentru întregul personal” al companiei, au afirmat sindicatele USO și SITCPLA într-o declarație comună, potrivit Euronews.

Grevele însoțitorilor de bord vor avea loc într-o perioadă în care aeroporturile și companiile aeriene din Europa, și nu numai, se luptă să facă față unei creșteri semnificative a numărului de pasageri.

Însă, în ciuda acestor eforturi, companiile aeriene au fost forțate să anuleze mii de zboruri în ultimele săptămâni.

Referitor la această grevă, un purtător de cuvânt al Ryanair declară: „Credem că apelurile lor de grevă (n.r. ale sindicatelor USO și SITCPLA) nu vor fi susținute de echipajele noastre spaniole”.

Dar cele două sindicate susțin contrariul, transmite Euronews. De asemenea, acestea au amenințat că vor coordona acțiunile de protest cu alți membri ai personalului Ryanair din Belgia, Franța, Italia și Portugalia.

Săptămâna trecută, acțiunea industrială a însoțitorilor de bord care sunt afiliați mai multor sindicate din Italia a forțat mai multe companii aeriene low-cost – inclusiv Ryanair – să anuleze zborurile către și dinspre Italia.

De asemenea, în această lună, sute de angajați ai British Airways care lucrează pe aeroportul Heathrow din Londra vor vota dacă se alătură sau nu la protestul împotriva condițiilor salariale.

GMB, sindicatul care conduce această grevă din Marea Britanie, a avertizat că British Airways se va confrunta cu mai probleme în operațiuni dacă compania nu oferă personalului o creștere salarială.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
27
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
27
Share