Foto Primul Airbus A321XLR asamblat a efectuat primul zbor de test

Primul avion Airbus de tip A321XLR (Extra Long Range) a realizat cu succes primul zbor de test miercuri, 15 iunie 2022.

Avionul, cu număr de serie 11000, a decolat de pe aeroportul Hamburg-Finkenwerder la ora locală 11:00 pentru un zbor de test care a durat patru ore și jumătate.

Echipajul care s-a aflat la bordul avionului i-a inclus pe piloții de test Thierry Diez și Gabriel Diaz de Villegas Giron, precum și pe inginerii de test Frank Hohmeister, Philippe Pupin și Mehdi Zeddoun.

În timpul acestui zborul, membrii echipajului au testat comenzile de zbor, motoarele și sistemele principale ale avionului, inclusiv limitele anvelopei de zbor, atât la viteză mare, cât și la viteză mică.

Philippe Mhun, EVP Programs and Services Airbus a declarat: „Acesta este un pas major pentru familia de avioane A320 și clienții săi din întreaga lume. Imediat ce A321XLR devine operațional, companiile aeriene vor putea oferi confort pe distanțe lungi pe avioanele cu un singur culoar, datorită cabinei sale unice Airspace. A321XLR va deschide noi rute cu parametri financiari și performanță de mediu imbatabile.

Producătorul european de aviation estimează că acest model de avion va deveni operațional la începutul anului 2024.

Airbusurile A321XLR sunt următorul pas în evoluția avioanelor din familia A320neo, îndeplinind cerințele pieței pentru o autonomie de zbor mare și sarcină utilă sporită.

A321XLR aduce mai multă valoare pentru companiile aeriene și le permite să ofere servicii viabile din punct de vedere economic pe rute mai lungi decât orice alt model de avion comparabil.

Acest model de avion va oferi o autonomie de până la 4,700 mile nautice (8,700 km), un consum de combustibil/scaun cu 30% mai mic comparativ cu generația anterioară, precum și reducerea emisiilor de NOx și a zgomotului.

Până la sfârșitul lunii mai 2022, familia de avioane A320neo de la Airbus a acumulat peste 8.000 de comenzi de la peste 130 de clienți din întreaga lume.

Modelul A321XLR a adunat peste 500 de comenzi de la peste 20 de companii de leasing și companii aeriene din întreaga lume.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Însoțitorii de bord de la Ryanair din Spania vor protesta timp de șase zile

Articolul următor

Compania Blue Air va fi amendată de ANPC

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share