ACCIDENT Un A320 Ural Airlines a aterizat de urgență pe un câmp în Rusia (foto/video)

Un Airbus A320 operat de compania rusă Ural Airlines a aterizat de urgență în dimineața zilei de 12 septembrie 2023 pe un câmp din Rusia.

Actualizare, 12 septembrie 2023, ora 23:35

Compania aeriană a raportat că unul dintre sistemele hidraulice ale avionului a eșuat la apropierea avionului de aeroportul din Omsk, iar comandantul a decis să devieze către un aeroport cu piste mai lungi – cel din Novosibirsk, deoarece defecțiunea sistemului hidraulic a afectat funcționarea mai multor componente ale avionului și a mărit distanța de aterizare necesară.

Cu toate acestea, ușile trenului de aterizare au rămas deschise ca urmare a defecțiunii sistemului hidraulic și nu au putut fi închise. Coroborat cu vânt din față puternic și viteză de zbor mai redusă, consumul de combustibil a fost semnificativ mai mare, iar comandantul avionului și-a dat seama că nu pot ajunge la Novosibirsk și a decis să aterizeze într-un câmp deschis cu trenul de aterizare extinse.

Actualizare, 12 septembrie 2023, ora 10:25

Directorul general al companiei aeriene a declarat că aterizarea de urgență pe un câmp de lângă Novosibirsk a fost cauzată de o problemă apărută în timpul zborului la sistemul hidraulic al avionului, conform agenției de presă RIA.

Avionul care opera marți, 12 septembrie 2023, zborul regulat Ural Airlines U61383 între orașele rusești Soci și Omsk a efectuat o aterizare de urgență pe un câmp.

Motivele aterizării de urgență sunt neconfirmate în acest moment, însă autoritățile ruse, potrivit presei locale, afirmă că nu au existat victime.

Înainte de a ateriza pe un câmp, piloții au întrerupt aterizarea pe aeroportul din Omsk din cauza unei probleme tehnice la sistemul hidraulic al avionului.

Această problemă ar fi afectat și sistemul de frânare, iar piloții s-ar fi așteptat să nu poată opri avionul pe pistă și au decis să se îndrepte spre Novosibirsk (Rusia), aeroport care are piste cu lungime mai mare decât cea a aeroportului din Omsk.

Zbor Ural Airlines U61383 Soci – Omsk din 12 septembrie 2023 / Captură ecran: Flightradar24

Aterizarea de urgență ar fi avut loc în districtul Ubinsky din regiunea Novosibirsk, la câteva sute de kilometri est de aeroportul de destinație.

În imaginile surprinse de la locul accidentului poate fi observat faptul că pasagerii au fost evacuați din Airbusul A320, înmatriculat RA-73805, pe toboganele de urgență.

La bordul avionului se aflau 176 de persoane, potrivit autorităților ruse. Șase dintre acestea erau membrii ai echipajului, iar alte 23 de persoane erau copii.

Airbusul A320 implicat în accidentul care a avut loc marți a fost asamblat la începutul anului 2004 și până în aprilie 2013 a fost operat de Air Arabia, ulterior fiind preluat de Ural Airlines.

Aceasta este a doua aterizare de urgență efectuată de un avion al Ural Airlines în ultimii ani. În august 2019, un Airbus A321 Ural Airlines a aterizat într-un lan de porumb la scurt timp după decolarea de pe un aeroport din apropiere de capitala Rusiei, detalii aici.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Rute noi: Bordeaux – București și Chișinău cu HiSky din decembrie 2023

Articolul următor

Rută nouă: Cluj Napoca – Zurich cu Swiss din martie 2024

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share