Un Airbus A318 TAROM a lovit o pasăre joi dimineață în timpul decolării

Airbus A318 TAROM (YR-ASC) / Foto: A1 Aviation

Un Airbus A318 TAROM care a decolat joi dimineață de la București spre Hurghada a lovit o pasăre în timpul decolării.

Airbusul A318 implicat în acest incident este înmatriculat YR-ASC și a decolat de pe pista 08L a aeroportului Henri Coandă spre Hurghada la ora 07:17.

Însă, în timpul procedurii de decolare avionul a lovit cu jamba din față o pasăre de dimensiune medie care ulterior ar fi ajuns în motorul 2 (dreapta), potrivit conversației dintre unul din piloții avionului și un controlor de trafic aerian de la Otopeni.

De asemenea, controlorul de trafic aerian i-a transmis pilotului că ar fi observat posibile scântei la motorul 2 al avionului și după un control de pistă a fost găsită o pasăre în apropierea acesteia.

În urma acestui incident, piloții au declarat urgență și au decis să revenă imediat pe aeroportul de origine, unde a aterizat în siguranță 19 minute mai târziu.

Avionul trebuia să opereze un zborul charter TAROM RO7681 pe ruta București – Hurghada.

După aterizare pasagerii au fost debarcați și ulterior îmbarcați într-un alt Airbus A318 (YR-ASD) din flota companiei.

Al doilea avion a decolat din Capitală spre Hurghada la ora locală 08:49. Niciun pasager nu a fost rănit în urma acestui incident.

Numărul pasagerilor care se aflau la bordul avionului este necunoscut.

Captură ecran: Flightradar24


⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
17
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
17
Share