Accident Un Airbus A319 Tibet Airlines a luat foc după ce piloții au întrerupt decolarea

Airbus A319 Tibet Airlines (B-6425) / Foto: necunoscut

Un avion al companiei Tibet Airlines a luat foc joi, 12 mai 2022, la scurt timp după ce piloții au întrerupt decolarea.

Airbusul A319 înmatriculat B-6425 urma să opereze joi dimineață zborul Tibet Airlines TV9833 pe ruta Chongqing – Nyingchi, însă în timpul decolării piloții au fost nevoiți să renunțe la manevră.

Potrivit companiei aeriene, piloții au observat „anomalie” în timpul decolării și au întrerupt-o, însă imediat după aceea avionul a virat spre stânga și a părăsit pista.

În timp ce a traversat două căi de rulare, cele două motoare și trenul de aterizare principal ale avionului s-au desprins de pe fuzelajul acestuia.

După ce avionul s-a oprit, echipajul de la bordul avionului a început evacuarea pasagerilor pe ieșirile de urgență.

Potrivit clipurilor video apărute în mediul online, la scurt timp după începerea evacuării pasagerilor a izbucnit un incediu în partea din față a aripii din stânga avionului.

Pompierii au intervenit rapid și au stins incendiul în doar câteva minute.

Tibet Airlines confirmă faptul că în Airbusul A319 implicat în acest accident se aflau nouă membri ai echipajului și 113 pasageri.

36 dintre cele 122 de persoane care se aflau în avion au suferit rănit ușoare și, din fericire, nimeni nu și-a pierdut viața.

Autoritățile chineze și franceze vor investiga accidentul pentru a stabili cauza acestuia.

În urma acestui accident avionul a suferit avarii serioase și, din cauza faptului că i-a fost afectată grav structura, nu va fi reparat.

Trenul de aterizare și motoarele Airbusului A319 Tibet Airlines (B-6425) / Foto: necunoscut


⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
12
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
12
Share