Un antreprenor și manager german vrea să fie CEO al TAROM

Avioane TAROM / Foto: BoardingPass

Un om de afaceri și manager din Germania își dorește să fie directorul general al companiei TAROM.

Udo Stern intenționa să candideze pentru funcția de primar al Düsseldorf, dar în cele din urmă a renunțat.

Ulterior, în noiembrie 2021, neamțul a vrut să preia conducerea aeroportului din Köln, însă un alt solicitant a fost dorit politic și a fost numit în funcție.

Acum, antreprenorul din Düsseldorf care deține compania Blue Star Cargo GmbH vrea să readucă pe drumul cel bun compania aeriană TAROM, informează publicația germană NRZ.

La finalul lunii ianuarie 2022, managerul cu experiență în aviație și logistică și-a trimis candidatura nesolicitată pentru postul de director general al companiei TAROM către premierul român Nicolae Ciucă.

Potrivit sursei, Udo Stern ar fi discutat acest plan și cu Carsten Spohr, directorul grupului Lufthansa, deoarece acesta și-a dori să preia ulterior compania TAROM și într-un final, printre altele, Constanța să devină primul hub din sud-estul Europei al grupului Lufthansa.

Udo Stern, care în trecut a lucrat o lungă perioadă de timp pentru Lufthansa Technik, Lufthansa Consulting și Air Berlin, are deja un plan pentru salvarea TAROM.

Printre altele, flota companiei trebuie restructurată cu avioane mai eficiente, iar structura costurilor pentru personal trebuie și ea optimizată pentru a putea concura cu companiile low-cost Wizz Air și Ryanair.

În ultimii ani managementul TAROM a fost numit aproape în exclusivitate pe filieră politică, iar astfel la conducerea companiei de stat au ajuns în mare parte oameni fără experiență în industrie.

De asemenea, în ultimii aproape 10 ani managementul companiei aeriene a fost cu mandat interimar, iar directorii generali au fost schimbați și de câteva ori pe an.

Pe lângă instabilitatea managementului, compania TAROM raportează anual de aproape 15 ani pierderi.

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google News⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
26
distribuiri
un comentariu
  1. Potrivit sursei Stern își dorește să implice grupul Lufthansa în planul de salvare a Taromului și nu Carsten Spohr, cum sugerează articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
26
Share