Un avion care zbura pentru Wizz Air a avut probleme în timpul aterizării la Iași

Un avion Airbus A321 care opera un zbor regulat pentru compania Wizz Air a avut probleme tehnice luni în timpul aterizării la Iași.

Potrivit autorităților, piloții Airbusului A321 au informat turnul de control despre faptul că au o problemă la sistemul de navigație al avionului.

Advertisements

În consecință, IGSU Iași a declarat plan roșu de intervenție și a trimis la aeroportul din Iași 22 autospeciale de intervenție cu 44 subofițeri și 6 ofițeri.

Incidentul a avut loc luni. 30 august 2021, în jurul orei locale 13:20.

Potrivit FlightRadar24, piloții au efectuat o trecere la joasă altitudine prin dreapta aeroportului și alta peste pista aeroportului din Iași.

Ulterior avionul a aterizat în siguranță. Niciun pasager nu a fost rănit.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Avionul opera zborul Wizz Air de pe ruta Milano Bergamo – Iași și avea la bord 107 pasageri.

Airbusul A321 implicat în acest incident este înmatriculat 9H-SLG. Acesta este deținut și operat de compania SmartLynx Airlines din Letonia însă zboară pentru Wizz Air de câteva săptămâni.

În acest moment avionul este programat să opereze zborul Wizz Air din Iași spre Treviso, însă e posibil să apară modificări în orarul său de zbor.

Advertisements
Total
14
distribuiri
un comentariu
  1. Probabil ca aeroportul nu este inca pe deplin modernizat,fiind in aceeasi situatie ca altele din tara. La nivel de navigatie sa ma refer doar la ILS pentru pista si este de ajuns. Zborul VFR este periculos mai ales daca este ceata. Sa fie ca la Cluj , Timisoara sau Bucuresti. Navigarea la apropiere devine mult mai sigura. Nu pun in discutie defectarea echipamentului de bord deoarece vorbim de altceva.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
14
Share