INCIDENT Un avion Pegasus Airlines a aterizat la București: alertă cu bombă (foto/audio)

Airbus A321neo Pegasus Airlines (TC-RDA) / Foto: Antliner

Avionul care opera în după-amiaza zilei de 17 iulie 2023 un zbor Pegasus Airlines a aterizat de urgență pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București.

Airbusul A321neo Pegasus Airlines care opera luni după-amiază zborul PC7024 Istanbul (SAW) – Dusseldorf a aterizat de urgență pe aeroportul “Henri Coandă” (Otopeni) din București.

Potrivit surselor BoardingPass, piloții companiei turce au decis să aterizeze pe aeroportul bucureștean din cauza unei alerte cu bombă.

După aterizare, la ora locală 17:55, avionul companiei low-cost a părăsit pe pista 08L și a oprit pe calea de rulare O pentru a permite echipajelor de urgență să intervină.

Pasagerii care se aflau la bordul avionului sunt acum debarcați direct pe calea de rulare și, probabil, vor fi verificați, la fel și bagajele acestora.

Numărul pasagerilor care se aflau la bordul avionului și modul prin care au fost informați piloții avionului despre alerta cu bombă sunt necunoscute.

Airbus A321neo Pegasus Airlines (TC-RDA) la București OTP / Foto: BoardingPass

Însă, decizia piloților de a ateriza la București a fost luată în timp ce avionul companiei Pegasus Airlines se afla la nord-est de orașul Târgu Jiu.

Din cauza acestui incident, pista 08L/26R a aeroportului „Henri Coandă” (Otopeni) din București este închisă luni seara între orele locale 18:07 și 20:00.

Înregistrarea conversației dintre controlorul de trafic aerian al ROMATSA și unul dintre piloții avionului companiei Pegasus Airlines despre eveniment.

Actualizare, ora 19:05

„Există o ameninţare cu privire la o aeronavă care a aterizat în siguranţă pe aeroportul Otopeni. Echipa pirotehnică a SRI implementează procedurile specifice: pasagerii sunt debarcaţi, controlaţi, duşi într-o zona sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor, ca ulterior sa fie controlată din punct de vedere pirotehnic şi aeronava”, potrivit SRI.

Actualizare, ora 19:15

Zborul Pegasus Airlines PC1004 care urma să decoleze luni seara de la Dusseldorf spre Istanbul a fost întors de pe calea de rulare la o poziție de parcare, potrivit informațiilor BoardingPass. Avionul, pasagerii și bagajele acestora vor fi verificate de autoritățile germane.

Actualizare, ora 19:20

Controlorul de trafic aerian al ROMATSA care a discutat cu piloții zborului Pegasus Airlines PC7024 care a aterizat luni seara la București a afirmat că alerta despre o posibilă bombă și atac terorist la bordul avionului a fost transmisă de către poliția din Istanbul.

Actualizare, ora 20:40

Avionul companiei turce ar urma să decoleze din București la ora locală 21:30, însă nu va ateriza la Dusseldorf ci pe aeroportul din Koln (Germania), deoarece aeroportul din Dusseldorf se închide la ora locală 23:00. De asemenea, pista 08L/26R a aeroportului „Henri Coandă” (Otopeni) din București va fi închisă până la ora 21:30.

Actualizare, ora 20:45

„Procedura de verificare este în curs, la bord sunt 184 de pasageri adulți, 5 copii și 7 membri ai echipajului. În acest moment, toți pasagerii sunt în afara oricărui pericol,” a transmis SRI.

Actualizare, ora 23:35

După patru ore și 40 de minute petrecute pe calea de rulare O a aeroportului „Henri Coandă” (Otopeni) din București, avionul companiei low-cost turce a decolat spre aeroportul din Koln (Germania), iar pista 08L/26R a aeroportului bucureștean a fost redeschisă.

Destinația zborului a fost schimbată de la Dusseldorf la Koln din cauza faptului că avionul ar fi ajuns la Dusseldorf după ora 23:00, oră la care avioanele nu mai pot ateriza pe acest aeroport. SRI afirmă că alarma „amenințarea nu se confirmă”.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Universal Air: București – Haifa (Israel) din septembrie 2023

Articolul următor

VIDEO Aeroportul Otopeni are locuri noi de parcare pentru avioane, dar insuficiente

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share