Un avion Wizz Air a întrerupt de două ori decolarea de la București

Foto: John Smith

Actualizare, ora 16:40: avionul a avut probleme la sistemul de ventilație nu la unul dintre motoare cum am precizat în știrea inițială.
___________
Un avion al companiei low-cost Wizz Air care trebuia să zboare miercuri la prânz de la București spre Torino a întrerupt de două ori decolarea.

Airbusul A320 înmatriculat HA-LPY care urma să opereze miercuri după-amiază zborul Wizz Air W63149 București – Torino a întrerupt de două ori decolarea de pe pista 26R a aeroportului Henri Coandă din București.

Advertisements

Motivul? Probleme tehnice la sistemul de ventilație.

La ora locală 14:00 avionul a părăsit poziția de parcare de la terminalul aeroportului Henri Coandă, iar 15 minute mai târziu a început procedura de decolare.

Însă, câteva zeci de secunde mai târziu a întrerupt decolarea, a părăsit pista 26R pe calea de rulare Whisky și a parcat pe platforma 2 a aeroportului.

Aproape 30 de minute mai târziu același avion a părăsit din nou poziția de parcare de pe platforma 2 a aeroportului și s-a îndreptat spre pista 26R.

La ora 15:22 avionul a început procedura de decolare, însă și de această dată piloții au luat decizia de a întrerupe decolarea, iar apoi avionul a părăsit pista 26R pe calea de rulare Victor, loc unde a staționat câteva zeci de minute.

Ulterior, avionul a fost mutat din nou pe o poziție de parcare de pe platforma 2 a aeroportului Henri Coandă.

Numărul pasagerilor care se aflau la bordul avionului este necunoscut.

În prezent avionul este programat să decoleze de la București spre Torino la ora locală 17:45, după ce compania low-cost va schimba echipajul de zbor deoarece acesta ar fi depășit timpul de lucru permis.

Referitor la acest incident, reprezentanții companiei Wizz Air au transmis BoardingPass următoarele: „Aeronava care opera zborul Wizz Air W63149 de la București Otopeni la Torino pe 20 octombrie 2021 a fost supusă unei verificări tehnice neplanificate. Aeronava a primit acceptul de operare după verificarea tehnică, deoarece nu au fost identificate probleme. Zborul a decolat la ora locală 18:15. Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor afectați, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor noastre este prioritatea noastră principală.

Captură ecran: Flightradar24
Advertisements
Total
9
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
9
Share