Un avion Wizz Air cu destinația Iași a avut probleme la trenul de aterizare

Foto: Lewis Burns

Un Airbus A320 Wizz Air care zbura marți de la Eindhoven spre Iași a avut probleme cu trenul de aterizare la sosirea în Iași.

Airbusul A320 înmatriculat HA-LWM opera marți seara zborul Wizz Air W63660 pe ruta Eindhoven – Iași, însă în timpul pregătirii pentru procedura de aterizare piloții ar fi fost avertizați de către sistemele avionului despre o posibilă problemă la trenul de aterizare.

Advertisements

În consecință, Airbusul A320 a făcut o trecere la joasă altitudine peste pista aeroportului ieșean și ulterior acesta a intrat într-o zonă de așteptare deasupra și la sud-estul Iașiului.

După 20 de minute în care piloții au parcurs lista de verificare pentru astfel de probleme, avionul s-a îndreptat spre aeroport și a aterizat cu bine alte 10 minute mai târziu, la ora 19:41.

A fost o problemă la sistemul hidraulic al trenului de aterizare, dar piloții au reușit să rezolve situația și aeronava a aterizat cu bine.

a declarat directorul Aeroportului Iași, Romeo Vatră, pentru Ziarul de Iași

Captură ecran: Flightradar24

La bordul avionului se aflau 100 de pasageri, patru însoțitori de bord și doi piloți, potrivit ISU Iași. Nicio persoană care se afla în avion nu a fost rănită.

Am fost anunţaţi despre faptul că o aeronavă WIZZ AIR, cursa Eindhoven, cu 100+6 pasageri avea probleme la trenul de aterizare, la 19:25 a fost activat Planul Roșu iar la 19:35 aeronava a aterizat fără probleme

ISU Iași

Advertisements
Total
9
Shares
un comentariu
  1. Avionul Wizz înmatriculat HA-LWM implicat în incidentul de aseară la Iași a avut probleme similare și în 8 iunie 2013 când a aterizat forțat pe 2 puncte la Roma. Atunci nu a ieșit trenul de aterizare stânga.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
9
Share