Urmărește-ne

Un Boeing 747-400F al ACT Airlines s-a prăbușit luni dimineață lângă aeroportul din Bishkek (FOTO)

  1. BoardingPass.ro
  2. Accidente aviatice
  3. Un Boeing 747-400F al ACT Airlines s-a prăbușit luni dimineață lângă aeroportul din Bishkek (FOTO)

Accidente aviatice

Un Boeing 747-400F al ACT Airlines s-a prăbușit luni dimineață lângă aeroportul din Bishkek (FOTO)

UPDATE: Conform informațiilot de pe AvHerald, aeronava a efectuat manevra de go-around din cauza imposibilității de a ateriza la prima încercare. Locul unde s-a prăbușit este la 1100m de la finalul pistei 26 a aeroportului FRU. Bucăți din aeronavă au fost găsite pe o rază de un kilometru, iar în urma impactului, avionul a distrus 30 de case din cele 43 din localitate. Cei patru piloți și alte 28 de persoane de la sol au decedat și alte 8 au fost rănite.

Locația aproximativă unde a avut loc impactul cu solul

Partea frontală a aeronavei

Coada avionului

Un Boeing 747-400F (Cargo) care aparținea companiei aeriene ACT Airlines a fost distrus după ce s-a prăbușit în apropierea aeroportului Bishkek (FRU) din capitala Kârgâzstanului și a luat foc.

Surse locale anunță că toți cei patru membri ai echipajului și alte 28 de persoane de la sol au murit, după ce avionul a avut impactul cu solul în localitatea Dacha-Suu din vestul aeroportului. Cel puțin 15 case au fost distruse în urma acestui accident.

Citește și  Pasagerii cu documente Covid-19 lipsă au adus companiilor aeriene peste 1,3 mii de amenzi în UK

Zborul Turkish Airlines Cargo TK6491 a decolat de la Hong Kong către orașul Istanbul din Turcia. Conform planului de zbor, aeronava trebuia să aterizeze la Bishkek pentru realimentare.

Siteul FlightRadar24 arată că avionul se afla pe approach către pista 26 a avionului în momentul accidentului. Vremea la acea oră oferea vizibilitate redusă, până la 150 de metri, și un RVR (Runway Visual Range) de 550m în condiții de ceață. Vizibilitatea verticală a fost de 100m, iar temperatura era de -9°C.

Foto: CNN

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus