Aici, la BoardingPass, nu vom scrie doar despre zboruri și vacanțe exotice, ci vom explora cât mai mult și destinații de vacanță ce pot fi efectuate cu autoturismul personal, unul închiriat sau cu o firmă de transport, cum ar fi Memento Bus.
Acesta este primul articol dintr-o serie mai lungă care va urma, o serie de articole prin care vom ilustra experiențele noastre, atât în România cât și în afară, atât cu transport terestru cât și aerian, și nu numai!
Weekendul trecut am avut ocazia de a petrece două zile în minunatul oraș transilvănean Sibiu.
La Sibiu se poate ajunge pe calea aerului cu transportatorul TAROM, cu trenul, mașina personală și nu în ultimul rând cu firma de transport Memento Bus, cei din urmă asigurându-ne o călătorie în care ne-am simțit în siguranță, atât la dus, cât și la întors.
Transportul
Sâmbătă dimineața, la ora 06:30 ne aflam în stația celor de la Memento Bus de pe Calea Griviței, nr. 158, aflată în zona Gării de Nord. De acolo ne-am îmbarcat într-un bus, de unde aveam să pornim la drum.
Primul popas a fost la Aeroportul Otopeni, urmând Vâlcea și Sibiu. Toate aceste opriri sunt și puncte de plecare și destinații ale firmei de transport Memento Bus.
În ciuda faptului că nu ne-am deplasat cu un autocar, ci cu un microbuz cu o capacitate de 16 locuri, condițiile de transport au fost exemplare: anul fabricației microbuzului este recent ceea ce ne-a conferit un sentiment de siguranță, curățenia era vizibilă și pentru cel mai critic ochi, iar confortul ne-a însoțit pe tot drumul. Conform programului, ar fi trebuit să ajungem la Sibiu la ora 12:45, însă am ajuns cu 20 de minute mai devreme, probabil și datorită traficului rutier ceva mai redus în weekend.
Stația Memento Bus din Sibiu este situată în zona stadionului și se afla în incinta „Autogării Q7”, aflată la maximum 20 de minute pe mers pe jos către Piața Mare.
După cum vă spuneam mai devreme, ne-am întors la București tot cu Memento Bus, transportul efectuându-se cu același tip de microbuz. Odată ajunși în București am constat cu plăcere faptul că am ajuns cu o oră mai devreme față de orarul stabilit, chiar dacă am avut un mic popas la Râmnicu-Vâlcea pentru a prelua un călător.
Cazarea
Deoarece ne place foarte mult Airbnb, am avut ocazia să găsim disponibilă o astfel de locație ce conferă o mulțime de camere și apartamente.
Noi l-am ales pe cel al Mariei și al lui Thibaut, situat într-o locație excelentă, foarte aproape de centrul orașului, mai exact, la mai puțin de cinci minute de Piața Mare, mers pe jos.
Garsoniera acestora este situată într-o clădire veche, la fel ca toate celelalte din centrul orașului Sibiu. Dar chiar și așa, acesta este renovată și echipată cu absolut toate utilitățile, de la tacâmuri până la cuptor cu microunde. Am fost foarte încântați de locație, dar mai ales de balcon, unde îți poți savura micul dejun sau cafeaua în tihnă. Chiar dacă această garsonieră este situată în centrul orașului, pe strada pietonală Nicolae Bălcescu, unde poți găsi la tot pasul o mulțime de cafenele, restaurante și baruri, zgomotul deranjant lipsea cu desăvârșire. Clădirea din care face parte această garsonieră are pereți foarte groși, oferind o temperatură interioară plăcută și, nu în ultimul rând, o protecție fonică deosebită.
Comunicarea cu Thibaut s-a desfășurat într-un mod exemplar! Chiar dacă este de origine franceză, puteți discuta cu el în limba sa natală, engleză, romană dar și chineză.
Vă întrebați de ce și chineză?! O să vă spună cu siguranță! 🙂
Așadar, povestindu-vă toate aceste aspecte pozitive, vă recomandăm cu mare căldură să apelați pentru cazare la acești „oameni faini”. 🙂
Thibaut și Maria mai dețin un apartament în centrul Sibiului, însă, vă recomandăm să îi contactați în vederea unei rezervări înainte de a întreprinde o astfel de excursie, de asemenea puteți să vedeți aici profilul, recomandările și ofertele de cazare pe care aceștia le oferă.
Ce poți face în Sibiu
Printre atracțiile turistice ale orașului enumerăm mai jos cele mai importante, însă sunt mai multe, iar acestea merită cu siguranță vizitate.
Piața Mare
Până în secolul XV Turnul Mare avea rolul de turn de apărare. Cu timpul, acesta şi-a pierdut acest rol. Nu a fost dărâmat și a rămas un adevărat simbol al oraşului. Şi pentru că în secolul XV şi-a pierdut rolul de străjer al cetăţii, turnul a preluat diverse roluri: depozit de cereale, punct de observare a incendiilor, închisoare sau chiar muzeu. Astăzi, acesta oferă vizitatorilor săi o panoramă foarte frumoasă asupra Sibiului şi împrejurimilor.
Piața Mică
Construită în secolele XIV-XVI, Piaţa Mică din Sibiu, cunoscută şi sub numele de “Ringul cel mic”, aflată în interiorul celei de a doua incinte de fortificaţii a cetăţii, reprezintă vechiul centru comercial al urbei. Piaţa este împărţită în două părţi distincte delimitate de strada Ocnei. Există în această zonă mai multe imobile încărcate de istorie, ce merită să fie vizitate cel puțin o dată în viață.
Turnul Sfatului
Fără îndoială că Turnul este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Sibiului. Monument istoric şi emblemă a oraşului, Turnul Sfatului reprezintă pentru sibieni atât o coloană de susţinere cât şi axul central în jurul căruia se învârte toată viaţa din centrul istoric.
Podul Minciunilor
Construit pe locul unui turn de poartă al celei de a doua incinte de fortificaţii, Podul Minciunilor care leagă cele două sectoare ale Pieţei Mici, permite legătura dintre Oraşul de Jos – Oraşul de Sus și este, fără îndoială, locul cel mai încărcat de legendă din Sibiu. Nu ar fi rău să întrebați localnicii despre legendele ce plutesc asupra acestui loc.
Muzeul Brukenthal
Artă plastică, istorie, științe ale naturii, arheologie, numismatică, artă decorativă, sunt doar câteva dintre categoriile ce acoperă colecțiile acestui impunător muzeu. Înființat în 1817, având la bază fostele colecții Brukenthal, la care s-au adăugat colecțiile Muzeului Societății Carpatine, reprezintă unul dintre cele mai însemnate monumente în stil baroc din România.
Vă mulțumim!
Galerie foto
NOTĂ: Acest material ne aparține, iar preluarea textului și a imaginilor prezentate în acest articol pot fi făcută doar cu acordul în scris al BoardingPass.ro și precizarea sursei!
Abonează-te la BoardingPass Plus
Deții deja un abonament BoardingPass Plus?
⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.
Mă bucură promovarea orașului meu natal și sper să fie atrași cât mai mulți turiști și cu această ocazie. Un amănunt relativ important: piața centrală a Sibiului se numește Piața Mare. Cea a sfatului e în Brașov.
Buna Ionut,
Multumim pentru comentariu, am corectat articolul, confuzie din cauza Turnului care este al Sfatului 🙂