USAFE confirmă: un bombardier B-52 a efectuat exerciții în România (foto)

Forțele Aeriene americane în Europa și Africa (USAFE) confirmă exercițiul din spațiul aerian românesc în care au fost implicate un bombardier B-52 Stratofortress și un avion de tip Boeing KC135R.

Luni după-amiază am publicat pe pagina de Facebook o fotografie în care a fost surprins bombardierul B-52 american înmatriculat 61-0015 în timp era realimentat în aer din aeronava Boeing KC135R înmatriculată 60-0344.

Potrivit USAFE, acesta a fost realimentat cu aproape 35 de tone de combustibil în zona Dobrogei. După realimentare ambele aeronave s-au întors la baza aeriană RAF Fairford din Marea Britanie. Americanii mai confirmă și faptul că Forțele Aeriene române nu au fost implicate în acest exercițiu.

Forțele Aeriene americane au trimis în Europa opt bombardiere de tip B-52 care au efectuat în ultimele zile mai multe misiuni în zona estică a continentului, mai precis în zona Mării Baltice, Mării Norvegiei, Mediterane dar și în România. Aceste bombardiere pot transporta până la 32 de tone de armament.

Scopul zborurilor a fost de a efectua familiarizarea cu teatrul pentru membrii echipajului de aeronave și de a demonstra angajamentul SUA față de aliați și parteneri prin angajarea la nivel mondial a forțelor sale militare.

Comandamentul strategic al SUA testează și evaluează în mod regulat disponibilitatea strategică a activelor pentru a se asigura că sunt în măsură să respecte angajamentele lor de securitate.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
24
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
24
Share