Urmărește-ne

USAFE confirmă: un bombardier B-52 a efectuat exerciții în România (foto)

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. USAFE confirmă: un bombardier B-52 a efectuat exerciții în România (foto)

Știri

USAFE confirmă: un bombardier B-52 a efectuat exerciții în România (foto)

Forțele Aeriene americane în Europa și Africa (USAFE) confirmă exercițiul din spațiul aerian românesc în care au fost implicate un bombardier B-52 Stratofortress și un avion de tip Boeing KC135R.

Luni după-amiază am publicat pe pagina de Facebook o fotografie în care a fost surprins bombardierul B-52 american înmatriculat 61-0015 în timp era realimentat în aer din aeronava Boeing KC135R înmatriculată 60-0344.

Potrivit USAFE, acesta a fost realimentat cu aproape 35 de tone de combustibil în zona Dobrogei. După realimentare ambele aeronave s-au întors la baza aeriană RAF Fairford din Marea Britanie. Americanii mai confirmă și faptul că Forțele Aeriene române nu au fost implicate în acest exercițiu.

Forțele Aeriene americane au trimis în Europa opt bombardiere de tip B-52 care au efectuat în ultimele zile mai multe misiuni în zona estică a continentului, mai precis în zona Mării Baltice, Mării Norvegiei, Mediterane dar și în România. Aceste bombardiere pot transporta până la 32 de tone de armament.

Citește și  Rută nouă: Suceava - Bruxelles Charleroi din noiembrie 2021

Scopul zborurilor a fost de a efectua familiarizarea cu teatrul pentru membrii echipajului de aeronave și de a demonstra angajamentul SUA față de aliați și parteneri prin angajarea la nivel mondial a forțelor sale militare.

Comandamentul strategic al SUA testează și evaluează în mod regulat disponibilitatea strategică a activelor pentru a se asigura că sunt în măsură să respecte angajamentele lor de securitate.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus