Urmărește-ne

Video: Aeroportul din Tel-Aviv a fost ținta unui atac cu rachete

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Video: Aeroportul din Tel-Aviv a fost ținta unui atac cu rachete

Știri

Video: Aeroportul din Tel-Aviv a fost ținta unui atac cu rachete

Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv a fost ținta unui atac cu rachete lansat marți seară din Fâșia Gaza de mișcarea islamistă Hamas.

Reprezentanții Hamas au anunțat cu puțin înainte de ora locală 21:00 că vor ataca cu 130 de rachete Israelul după ce în decursul zilei de marți forțele aeriene israeliene au bombardat o clădire cu zece etaje din Fâșia Gaza.

În clădirea atacată de israelieni își aveau birourile lideri ai mișcării islamiste palestiniene.

La scurt timp după anunț, sirenele au început să sune la Tel Aviv și în alte orașe din jur și din centrul Israelului, potrivit agențiilor de presă internaționale.

Din cele 130 de rachete lansate de Hamas din Fâșia Gaza către Israel câteva au avut ca țintă și aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv iar din cauza alertei traficul aerian a fost suspendat pentru o durată de aproape două ore.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată și au fost introduse zona roșie și zona verde

Câteva din avioanele care urmau să aterizeze la Tel-Aviv au aterizat în Cipru iar altele au așteptat deasupra Mării Mediterane redeschiderea aeroportului Ben Gurion.

Potrivit imaginilor distribuite pe Twitter, pasagerii care se aflau în apropierea terminalului s-au grăbit să intre în aeroport pentru a se adăposti iar alți erau deja repliați în buncărul aeroportului.

Alte cadre filmate de pe platforma aeroportului Ben Gurion au surprins momentul în care rachetele lansate de Hamas din Fâșia Gaza au fost interceptate și distruse de drone.

Traficul aerian a fost între timp reluat iar primul avion care a aterizat după atac în Tel-Aviv a fost un Airbus A321 Air Moldova care zbura pe ruta Chișinău – Tel-Aviv.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus