Wizz Air a închiriat două Airbusuri A320 de la GetJet, unul zboară de la București

Foto: Bradley’s Aviation Photography

Actualizare, 18 iulie ora 13:25: Pe lângă cele două avioane A320 închiriate de Wizz Air de la GetJet, compania low-cost a mai închiriat încă un Airbus A321 (G-POWU) și un A320 (G-POWM) de la compania britanică Titan Airways.

De asemenea, potrivit unei comunicări interne, Wizz Air va mai închiria încă două Airbusuri A321 de la Hi Fly.
__________
Compania low-cost Wizz Air a închiriat două Airbusuri A320 de la compania lituaniană GetJet ca urmare a lipsei de capacitate de transport și a echipajelor de zbor.

Advertisements

GetJet Airlines (Lituania) operează începând cu data de 17 iulie 2021 zboruri regulate pentru Wizz Air cu două Airbusuri A320.

Unul dintre cele două avioane, înmatriculat LY-EMU, operează zboruri pentru Wizz Air de la baza companiei low-cost din București.

Până acum acest Airbus A320 deținut de GetJet a operat zborurile Wizz Air din București spre Copenhaga și retur din 17 iulie, și din București spre Roma CIA și retur din 18 iulie.

Tot în 18 iulie Airbusul A320 GetJet înmatriculat LY-EMU va opera pentru Wizz Air și ruta București – Rhodos.

Al doilea avion, înmatriculat LY-OWL, zboară pentru Wizz Air din capitala Republicii Moldova. În 17 iulie a operat zborurile Wizz Air de pe ruta Chișinău – Memmingen.

Ambele avioane au 17.5 ani vechime și o capacitate de transport de 180 de locuri. Durata contractului dintre cele două companii este necunoscută, însă cel mai probabil va avea o durată de câteva luni.

Potrivit unei informații neconfirmate, Wizz Air va mai închiria un al treilea avion de la compania românească Just Us Air. Avionul, un Airbus A321 înmatriculat YR-NTS, a fost mutat la București OTP de la Craiova în 16 iulie.

Alte două Airbusuri A321 de la compania Hi Fly ar urma să opereze de asemenea zboruri pentru Wizz Air.

În ultimele zile Wizz Air a anulat mai multe zboruri de pe aeroporturile din România (Cluj Napoca și Bacău), Italia, Polonia și alte țări, probabil din cauza lipsei de capacitate de transport și/sau a echipajelor de zbor.

De asemenea, în 16 iulie Wizz Air a anunțat că deschiderea bazei de la Cardiff, Marea Britanie, a fost amânată pentru sezonul de vară al anului 2022, însă motivul oficial invocat e pandemia nu lipsa capacității de transport.

Advertisements
Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share