Știri
Îmi place

Workshop international de aviatie in capitala Moldovei, organizat de Aeroportul Iasi

12 septembrie 2016
6509 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 4 minute
Workshop international de aviatie in capitala Moldovei, organizat de Aeroportul Iasi

Aeroportul International Iasi gazduieste in aceste zile un eveniment important, dedicat unui domeniu de specialitate in aviatie. Este vorba despre workshop-ul cu tema IMPLEMENTAREA REGULAMENTULUI (UE) 139/2014. PROCESUL DE CONVERSIE A CERTIFICATULUI DE AERODROM, care se va desfasura la IASI in perioada 14-15 septembrie 2016. Evenimentul este organizat de Aeroportul Iasi, cu coordonarea Autoritatii Aeronautice Civile Romane (AACR) si sub egida Agentiei Europene pentru Siguranta (EASA).

Intalnirea de lucru din aceasta saptamana va cuprinde doua sesiuni in care se vor dezbate teme privind Regulamentul (UE) nr.139/2014 de stabilire a cerintelor tehnice si a procedurilor administrative referitoare la aeroporturi, in temeiul Regulamentului (CE) nr.216/2008 al Parlamentului European si al Consiliului Europei. Acest workshop va fi sustinut de specialisti de la Agentia Europeana pentru Siguranta, Autoritatea Aeronautica Civila (Romania si Austria), ICAO, Agentia pentru Siguranta si Securitate Spania, dar si de catre specialisti de la aeroporturile regionale din tara: Cluj, Oradea, Baia Mare, Craiova si Iasi.

Citește și  Un avion Blue Air este reținut pe aeroportul din Nisa din cauza datoriilor către aeroport; situații similare și în țară

In cadrul acestei intalniri, in premiera la Iasi, se vor face schimb de opinii si experienta cu ceilalti participanti si se vor prezenta recomandari de buna practica menite sa faciliteze tranzitia aeroporturilor la certificarea europeana, urmand etapele necesare asigurarii conformarii cu cerintele stabilite. Si-au anuntat participarea la evenimentul organizat de Aeroportul Iasi reprezentanti din industria aviatica din tari precum: Germania, Austria, Spania, Ungaria, Republica Ceva, Republica Moldova, precum si reprezentanti ai aeroporturilor din tara si autoritati romane.

Marius BODEA, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi:
„Pe 14 septembrie deschidem sesiunea de lucru pentru un workshop international pe care avem deosebita onoare sa il gazduim. Timp de doua zile, atat noi, cat si participantii la acest eveniment vom avea ocazia sa impartasim experiente, sa ne familiarizam cu noi proceduri de lucru aplicate in aviata europeana, sa interactionam cu specialisti din organizatii responsabile cu securitatea si siguranta in acest domeniu de activitate. Este, in acelasi timp, o oportunitate pentru Aeroportul Iasi de a aduce la cunostinta celor prezenti proiectele care au urcat Iasul pe podiumul aeroporturilor regionale din tara, ca model de dezvoltare si modernizare intr-un timp record, dar si o ocazie de a ne consolida pozitia inclusiv pe piata europeana. Nu in ultimul rand, un astfel de eveniment, cu participare internationala, ne ajuta in stabilirea unor noi contacte benefice atat pentru Aeroportul Iasi, cat si pentru comunitatea ieseana. Vor veni in aceste zile la Iasi reprezentanti si specialisti romani si straini din industria aviatica, va fi asadar o intalnire extrem de importanta, semn ca dezvoltarea Aeroportului Iasi depinde de acum de nivelul inalt al diplomatiei publice”.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

732 postări
51 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *