YR-MXA este primul Boeing 737 MAX care chiar va ajunge la Blue Air

Foto: Woodys Aeroimages

După ce în ultimele luni au ieșit din uzina Boeing trei avioane 737 MAX 8 care aveau însemne Blue Air, însă ulterior au fost vopsite în alb, zilele trecute a ieșit și al patrulea. Potrivit datelor, acesta va fi primul MAX din cele 12 comandate care va fi livrat companiei Blue Air.

Celelalte trei avioane care au fost asamblate în trecut și aveau însemne Blue Air sunt vopsite în alb și parcate pe aeroportul Moses Lake din SUA însă vor ajunge la alte companii aeriene, așa cum vă anunțam în urmă cu câteva săptămâni.

Al patrulea avion, număr de linie 7762 și număr de serie (msn) 43309, este acum identificat în sistemele producătorului american ca YR-MXA, indicând astfel faptul că Blue Air va fi compania către care va fi livrat.

El este închiriat de la compania de leasing Air Lease Corp. De la această companie Blue Air a închiriat pe termen lung șase Boeinguri 737 MAX iar alte șase fac parte dintr-o comandă proprie plasată la Paris Air Show 2016 de Blue Air.

Conform fluxului, avionul va fi vopsit în „noul” livery Blue Air și va efectua teste de zbor. Ulterior acest avion va fi și el parcat la Moses Lake, SUA.

Din cauza restricțiilor impuse la nivel mondial, Boeing poate efectua zboruri de test cu acest tip de avion însă nu le poate livra.

CEO-ul grupului Ryanair a declarat pentru Reuters că Boeing va reuși la finalul anului să recertifice aceste avioane însă primele livrări vor avea loc abia în luna ianuarie a anului viitor.

Ilustrație: @lustublog

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google News⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
23
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
23
Share