Activitatea aeroportuară din Germania va fi grav afectată marți de greva sindicatului Verdi

Members of Germany’s Verdi union protest with flags at a gate at Tegel airport during a warning strike by ground services, security inspection and check-in staff in Berlin, Germany March 13, 2017. REUTERS/Hannibal Hanschke

Verdi, unul dintre cele mai mari sindicate din Germania, solicită o majorare de salarială de 6% pentru aproximativ 2,3 milioane de angajați din diverse sectoare de activitate din Germania. Aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Koln și Bremen vor fi și ele afectate din cauza faptului că mai mulți angajați care lucrează aici se vor alătura grevei.

Aeroporturile din Frankfurt și Munchen sunt cele două mari huburi ale operatorului Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania.

Verdi a declarat că greva de la aeroportul din Frankfurt va avea loc marți între 05:00 și 18:00, ora locală, și implică personalul de securitate, precum și lucrătorii care încarcă și descarcă avioane.

Compania care administrează aeroportul din Frankfurt, Fraport, a avertizat călătorii să se aștepte marți la o întrerupere semnificativă a activității aeroportuare. O purtătoare de cuvânt a declarat că punctele de securitate și alte secțiuni ale aeroportului ar trebui să fie închise din cauza grevei.

O grevă similară a avut loc și în urmă cu patru ani. Aceasta a condus atunci la anularea a sute de zboruri de la cel mai mare aeroport al Germaniei, în special zboruri intracontinentale.

Transportul public, piscinele, operatorii de colectare a gunoiului și facilitățile de îngrijire a copiilor sunt de asemenea sectoare care au fost vizate de acțiunea de grevă în ultimul litigiu privind salariile.

O a treia rundă de discuții cu privire la salarizare este programată pentru 15 și 16 aprilie.

Angajatorii încă nu au prezentat o ofertă. Cu grevele și acțiunile industriale, angajații cresc presiunea asupra angajatorilor pentru a pune capăt tacticii lor de blocare“, a declarat șeful sindicatului Verdi, Frank Bsirske, într-un comunicat de presă.

Datorită grevei Verdi de mâine, Lufthansa anunță că va anula peste 800 de zboruri din cele 1600 planificate inițial, inclusiv 58 de zboruri intercontinentale. Întârzierile de zbor vor afecta aproximativ 90.000 de pasageri. Miercuri, 11 aprilie, operațiunile de zbor ar trebui să se desfășoare normal.

În cazul în care călătoriți mâine către aceste aeroporturi vă sugerăm să verificați statusul zborului pe siteul companiei aeriene cu care urmează să zburați.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share