Știri
Îmi place

Activitatea de plane spotting de pe ”căsuța meteo” este interzisă temporar; CNAB răspunde

7 septembrie 2017
3672 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Activitatea de plane spotting de pe ”căsuța meteo” este interzisă temporar; CNAB răspunde

De mai bine de două săptămâni, activitatea de plane spotting pe acoperișul așa cunoscutei ”căsuțe meteo” (foto) de lângă calea de rulare Delta a aeroportului Otopeni este interzisă temporar.

Acest lucru le este adus la cunoștință tuturor spotterilor care ajung în această zonă și raportează către departamentul de Securitate al aeroportului activitatea pe care urmează să o desfășoare.

Din cauza faptului că agenții de securitate nu au putut să ne ofere un răspuns clar cu privire la această interdicție, am contactat biroul de presă al CNAB și am primit următorul răspuns:
Suspendarea activității de plane spotting, este o măsura pe care CNAB o poate aplica, în funcție de coordonatele activităților desfășurate la nivelul AIHCB. Această măsura este stipulată inclusiv în regulamentul pe care persoanele ce doresc să desfășoare activități de plane spotting la AIHCB, îl completează și îl transmit către CNAB cu restul documentelor.

Situația de față este una temporară, urmând ca activitatea de plane spotting din zona respectivă, să revină la normal imediat ce acest lucru va fi posibil.

Din păcate, această locație oferă cea mai bună vedere și este locul perfect de fotografiere a aeronavelor care aterizează și decolează la Otopeni, tocmai datorită faptului că acoperișul ”căsuței” servea drept platformă, iar astfel gardul care înconjoară zona aeroportuară nu mai intra în cadru.

Citește și  Rută nouă: București - Marsilia cu Ryanair din 29 Octombrie

Locații de plane spotting la Aeroportul Henri Coandă propuse de CNAB:

Alte locații de plane spotting din zona aeroportului Otopeni rămân neafectate de aceste schimbări.

Foto: Marian Manciu

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

732 postări
51 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *