Urmărește-ne

Adria Airways a suspendat temporar operațiunile – probleme financiare

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Adria Airways a suspendat temporar operațiunile – probleme financiare
Foto: Ramp Spotter

Știri

Adria Airways a suspendat temporar operațiunile – probleme financiare

Adria Airways, membră a Star Alliance, a suspendat toate operațiunile începând de luni seară. Transportatorul sloven spune că mutarea este temporară și că va afecta doar operațiunile de marți și miercuri.

Prin această decizie Adria Airways lasă câteva sute de pasageri blocați pe aeroporturi din Europa. Într-un comunicat de presă, compania aeriană declară:

Decizia de a înceta temporar operațiunile de zbor este o consecință a accesului negarantat la obținerea unor fonduri noi de care compania aeriană are nevoie pentru operațiunile de zbor. În acest moment, compania caută intens soluții în cooperare cu un potențial investitor.

„Scopul tuturor celor implicați este de a face Adria Airways să zboare din nou iar încetarea operațiunilor să fie într-adevăr temporară. Compania regretă profund situația și își cere scuze tuturor pasagerilor și partenerilor săi. Adria Airways sugerează pasagerilor și partenerilor săi să urmărească situația online”.

Potrivit presei slovene, conducerea transportatorului aerian care aare aproape 600 de angajați a solicitat luni după-amiază guvernului de la Ljubljana patru milioane de euro însă răspunsul acestora a fost negativ.

În 18 septembrie două avioane CRJ900 care operau zboruri pentru Lufthansa de la Munchen, inclusiv spre Timișoara, au fost puse sub sechestru de compania de leasing pentru neplata datoriilor.

Luni dimineață zborul companiei aeriene de la Ljubljana la Bruxelles a avut un callsign special, la cererea piloților – Adria Forever (ADR4EVER).

Foto: EX-YU Aviation

Adria Airways are o flotă compusă din 18 avioane (trei Airbusuri A319, nouă avioane Bombardier CRJ900. două CRJ700 și șase Saaburi 2000), toate acestea fiind în leasing. La începutul anului compania slovenă urma să recepționeze 15 avioane Sukhoi 100-95B SuperJet însă înțelegerea cu rușii nu s-a mai materializat.

De la finalul lunii octombrie Adria Airways ar urma să opereze zborurile Lufthansa dintre București și Munchen.

Adria Airways a fost înființată în 14 martie 1961 și privatizată în anul 2016 după ce a fost achiziționată de către AA International Holding, o subsidiaară deținută în întregime de fondul de investiții 4K Invest cu sediul în Munchen.

Încă de la început fondul de investiții german a fost acuzat că a gestionat greșit compania. Aceasta a fost prima investiție în aviație a 4K Invest.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus