Adria Airways va recepționa 15 aeronave Sukhoi SuperJet 100 până în 2021

Operatorul sloven, Adria Airways, va recepționa până la finalul anului 2021 cele 15 aeronave Sukhoi SuperJet 100-95B pe care le-a comandat în noiembrie anul trecut. Ultima dată când Adria a operat cu aeronave rusești a fost în urmă cu 58 de ani.

Achiziționarea celor 15 aeronave vine la pachet cu un centru de mentenanță pentru acest tip de avion pe care Adria Tehnika îl va stabili la Ljubljana. Acesta va fi primul centru de mentenanță pentru SSJ100 din Europa.

Advertisements

În prezent operatorul irlandez CityJet este singurul din Europa care are în flotă acest tip de avion. Flota sa de SSJ100 a fost închiriată pentru perioade mai mari de timp către diverse companii aeriene din Europa, ultima dintre ele fiind Brussels Airlines.

Cu toate acestea, din cauza multiplelor probleme tehnice raportate de operatorii care efectuează zboruri cu aceste avioane, CityJet a decis să renunțe la flota sa de SSJ100. Și operatorul mexican InterJet a retras recent din serviciul comercial mai multe aeronave Sukhoi.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

La fel ca și celelalte aeronave din flota Adria Airways, cele 15 avioane Sukhoi SuperJet 100-95B vor fi achiziționate în leasing. SSJ100 are o capacitate de transport între 87 și 108 pasageri în configurație 2-3, în funcție de dimensiunea cabinei business. Primele avioane vor fi livrate în luna aprilie și vor fi cele la care CityJet a renunțat în această lună.

Propulsia modelului este asigurată de două motoare SaM146-1S iar Aeroflot este cel mai mare client al acestui model, 50 din cele 180 de avioane fiind livrate către operatorul rus.

Advertisements
Total
18
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
18
Share