Transferul de pe Ataturk pe noul aeroport din Istanbul amânat până în 5 aprilie

Actualizare, 11 martie: Turkish Airlines, cel mai mare operator care zboară de la Istanbul, a anunțat oficial, pentru prima dată, ziua în care marea mutare de pe Ataturk pe noul aeroport va avea loc.


__________________
Eurocontrol a publicat marți după-amiază o actualizare în ceea ce privește transferul operațiunilor de pe aeroportul Ataturk din Istanbul pe noul aeroport și confirmă o nouă amânare.

Această activitate este astfel amânată pentru a treia oară. Inițial era planificată să aibă loc la final de octombrie 2018 însă a fost amânată pentru începutul lunii ianuarie 2019 și mai apoi pe final de februarie.

În toată această perioadă Turkish Airlines a operat mai multe zboruri de pe noul aeroport însă acestea au fost zboruri suplimentare celor deja operate de pe Ataturk către mai multe destinații din Turcia și Europa.

În comparație cu amânările din trecut, de data aceasta autoritățile din Turcia au anunțat și programul pentru activitatea de transfer.

Transferul dintre Istanbul Ataturk și noul aeroport va fi realizat în 45 de ore și va începe la ora 03:00 (ora locală) a zilei de 5 aprilie. Procesul va fi finalizat în 7 aprilie la ora 00:00 (ora locală).

Pe toată durata transferului, Ataturk și noul aeroport vor fi disponibile numai pentru operatorii aerieni care au bază la IST (Turkish, Onur Air și Atlas Global).

De aseamenea, în această perioadă cele două aeroporturi vor opera la capacitate redusă; vor fi permise doar 70 de mișcări de aeronave pe oră pe ambele aeroporturi combinat (35 aterizări și 35 decolări).

Începând cu 7 aprilie 2019 ora 00:00, aeroportul Ataturk va fi închis pentru zboruri interne și internaționale de pasageri programate și neprogramate și va fi disponibil numai pentru zboruri cargo, de mentenanță, aviație generală, taxi aerian, pentru aeronave de stat și alte zboruri permise de autoritățile din Turcia.

Din 7 aprilie până în 14 aprilie autoritatea aeronautică va permite doar 10 mișcări de aeronave pe oră la Ataturk, 5 aterizări și 5 decolări, iar la noul aeroport capacitatea va crește de la 70 de mișcări la 80 de mișcări pe oră.

Din 6 aprilie ora 03:00 (ora locală) codurile IATA ale celor două aeroporturi vor fi inversate; ISL devine codul IATA al aeroportului Ataturk iar IST va reprezenta noul aeroport. Codurile ICAO a celor două aeroporturi rămân neschimbate.

Pentru această activitate autoritățișe din Turcia au emis două NOTAM-uri:
(A1244/19 NOTAMR A0316/19
Q) LTBB/QFAXX/IV/NBO/A /000/999/4117N02845E005
A) LTFM B) 1902251329 C) 1904152359
E)
TRANSFER PROGRAMME FOR ISTANBUL AIRPORT(LTFM) IS PUBLISHED WITH AIC
A10/19.
AIC A10/19 IS AVAILABLE AT WEB SITE HTTP://SSD.DHMI.GOV.TR AND EAD
PAMS.)

///////////////////////////////////

(A1248/19 NOTAMR A0367/19
Q) LTBB/QFALT/IV/NBO/A /000/999/4118N02844E005
A) LTFM B) 1902251343 C) 1904042359
E)
A PHASED TRANSFER FROM ISTANBUL ATATURK AIRPORT (LTBA) TO ISTANBUL
AIRPORT (LTFM) WILL TAKE PLACE.
ISTANBUL AIRPORT (LTFM) WILL ONLY BE USED BY PRE-AUTHORIZED TURKISH
AIRLINES FLIGHTS, UNTIL 04 APR 2019, 23:59 UTC.)

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Adria Airways va recepționa 15 aeronave Sukhoi SuperJet 100 până în 2021

Articolul următor

Blue Air are o datorie de 11 milioane de lei către aeroportul din Iași

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share