Urmărește-ne

Recenzie: București – Viena – Amsterdam în business class cu Airbus A320 Austrian

  1. BoardingPass.ro
  2. Recenzii
  3. Recenzie: București – Viena – Amsterdam în business class cu Airbus A320 Austrian
Foto și text: BoardingPass

Recenzii

Recenzie: București – Viena – Amsterdam în business class cu Airbus A320 Austrian

Austrian Airlines, operator membru al alianței Star Alliance și al grupului Lufthansa, este unul dintre cei mai importanți operatori care zboară la București.

Datorită unor fluxuri foarte bine organizate, zborurile pe care Austrian le oferă către Europa, și nu numai, prin hubul său de la Viena sunt foarte populare pentru pasagerii care zboară din și către România.

Curios fiind să aflu dacă o conexiune de 35min la Viena poate fi realizată, am decis să zbor cu Austrian Airlines în business class până la Amsterdam. În afară de zborurile non-stop oferite de KLM și TAROM, cele oferite Austrian sunt cele mai scurte, din punct de vedere al duratei de zbor.

Checkinul

Deoarece punctul de pornire a fost București, am primit cartea de îmbarcare pentru ambele zboruri încă de aici. În cazul în care agentul de la Otopeni nu vă poate oferi cartea de îmbarcare pentru următorul zbor, la Viena veți găsi două ghișee de transfer, unul în zona non-Schengen a aeroportului și cealălalt în zona Schengen.

Atât la București cât și la Viena, pasagerii clasei business dar și cei cu statut Miles & More Frequent Traveler și Star Alliance Gold au la dispoziție ghișee de checkin dedicate. În plus, la Viena aceștia beneficiază gratuit și de Fast Track la controlul de securitate.

De asemenea, dacă nu aveți bagaj de cală puteți să vă faceți checkinul online și să vă îndreptați direct la lounge sau poarta de îmbarcare.

Loungeul:

La București pasagerii care beneficiază de acces în lounge pot alege oricare dintre cele trei loungeuri (Mastercard, Visa și TAROM).

La Viena, Austrian are disponibile patru loungeruri, dintre care numai două pot fi vizitate de pasagerii care zboară în clasa business dar fără statut în alianța Star Alliance. Cei care dețin statut echivalent cu Star Alliance Gold pot vizita loungeurile Senator din zonele non-Schengen și Schengen, chiar și când zboară în clasa economy.

Despre aceste loungeuri o să scriu mai detaliat într-o recenzie separată, stați aproape 🙂

Îmbarcarea

Atât la București cât și la Viena, îmbarcarea cu prioritate pentru pasagerii din clasa business și cei cu statut în alianță este respectată. De obicei, înaintea acestora sunt îmbarcați pasagerii care călătoresc cu copii și cei cu dizabilități.

Dacă îmbarcarea cu prioritate se respectă, odată ajunși în avion situația se schimbă puțin. Așa cum știți, anumiți operatori aerieni le servesc pasagerilor din clasa business o băutură după îmbarcare. Din păcate Austrian Airlines nu face acest lucru.

Am zburat de patru ori cu ei în clasa business și niciodată nu am primit o băutură înainte de decolare, așadar să nu vă așteptați la acest „beneficiu”. Menționez însă că pe zborurile lung-curier situația se schimbă în bine. 🙂

Scaunul:

La acest capitol nu am prea multe de spus. Așa cum puteți observa și în fotografii, scaunele din clasa business sunt în configurație 3-3, exact ca în clasa economy. Singurele diferențe le reprezintă spațiul de la picioare puțin mai generos decât în economy și scaunul din mijloc care blocat – nu poate fi ocupat de pasageri. Cu toate acestea, pentru zborurile relativ scurte din Europa ele sunt destul de confortabile.

Citește și  LOT a inaugurat primul său lounge din Budapesta (foto)

Din păcate situația e puțin dezamăgitoare însă acesta este standardul din regiune, așadar trebuie să ne obișnuim cu acest standard. Singurii operatori aerieni din Europa care au fotolii în clasa business care-mi trec prin minte acum sunt TAROM, Aeroflot și Turkish Airlines.

Catering:

Dacă aș fi nevoit să-l descriu într-un cuvânt acela ar fi delicios, doar e made by Do&Co. Austrian cooperează la acest capitol cu austriecii de la Do&Co, compania care oferă cel mai bun catering printre nori, iar acest lucru este vizibil și… se simte.

Meniurile oferite în clasa business pe zborurile din Europa, și nu numai, sunt de calitate, consistente și delicioase. Pe ambele zboruri au fost servite la aproximativ 35 de minute după decolare, cele două opțiuni fotografiate erau singurele disponibile. Din păcate nu am reușit să aflu intervalul la care sunt schimbate.

Alături de mâncare, pasagerii au la dispoziție multe tipuri de băuturi carbogazoase, naturale și alcoolice plus cafea sau ceai.

Până în prezent Austrian Airlines este operatorul care mi-a servit cel mai gustos meniu în avion, atât pe zborul din București cât și pe cel din Viena spre Amsterdam.

Meniul acestora este net superior celor oferite de Lufthansa, LATAM pe zborul Madrid – Frankfurt, flydubai pe Dubai – București și chiar cel oferit de AZAL pe ruta Baku – Istanbul.

Sistemul de divertisment

Din fericire, pe lângă revistele Austrian și peisajele frumoase pe care ai șansa să le vezi în timpul zborului, aeronavele operatorului sunt echipate cu antene pentru WiFi. În cazul în care variantele de divertisment gratuite nu vă convin, puteți să vă conectați la internet contra cost.

Pachetele oferite de Austrian pentru acces la internet sunt următoarele:

Echipajul

Uneori au fost prea amabili și prea atenți la detalii. Personal prefer să nu fiu întrebat de 10 ori în decursul unui zbor de două ore dacă este totul în regulă și dacă mai servesc ceva.

Dacă aceste interacțiuni cu pasagerii ar fi fost mai rare erau ideali. Cu toate acestea, este posibil ca pasagerii din cele mai importante piețe ale Austrian să „ceară” aceste interacțiuni așadar ei doar se conformează cu cerințele pasagerilor… 🙂

Concluzie

Loungeurile Austrian de la Viena sunt foarte bune, au fost renovate recent și nu sunt prea aglomerate. Transferul prin Viena, aeronavele curate și cateringul net superior celui oferit de Lufthansa, principalul „competitor” al austriecilor, pun operatorul austriac în topul preferințelor mele și cu siguranță îi recomand și îi voi mai alege și în viitor.

În cazul în care aveți întrebări despre avioanele, transferul la Viena sau serviciile Austrian Airlines nu ezitați să le lăsați în secțiunea comentarii. Voi răspunde punctual tuturor întrebărilor.

NOTĂ: Acest material nu este sponsorizat, părerile și fotografiile prezentate ne aparțin în totalitate. Preluarea parțială sau integrală a textului și/sau a imaginilor prezentate în acest articol poate fi făcută doar cu acordul în scris al BoardingPass.ro și precizarea sursei!

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation

Fondator al siteului BoardingPass.ro. Pasionat de internet, marketing, călătorii, aviația comercială. A zburat cu peste 50 de companii aeriene din întreaga lume, cu majoritatea modelelor de avioane aflate în serviciul comercial și a vizitat peste 100 de aeroporturi de pe șase continente. Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Abonează-te la newsletterul nostru, acum îți putem trimite direct pe WhatsApp cele mai importante știri.

Click pentru abonare »

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Promitem că nu o să facem spam iar numărul tău de telefon nu va fi adăugat în nicio bază de date, vizibil altor abonați sau distribuit cu alte entități și parteneri.
Pentru dezabonare vă rugăm să ne trimiteți pe WhatsApp mesajul Clear to land!

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Acum te rugăm să adaugi numărul +40799889910 în lista ta de contacte cu numele BoardingPass.ro.

Pentru a finaliza abonarea este necesar să trimiți către noi, BoardingPass.ro, pe WhatsApp mesajul Clear for take-off!

Click pentru a trimite mesajul

Îți place BoardingPass?

Suține siteul cumpărând de pe FashionDays folosind acest link.
De asemenea, mai recomand și eMag.ro.
Ai avut un zbor anulat sau întârziat? SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO! AirHelp get compensation

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus