Aeroexpress Regional va relua zborurile spre Cluj Napoca; Brașov în vizor

Embraer EMB120 Aeroexpress Regional (HA-FAI)

Compania maghiară Aeroexpress Regional va continua să opereze zboruri comerciale regulate spre Cluj Napoca și are Brașovul în vizor.

Aeroexpress Regional va relua la jumătatea lunii decembrie 2022 zborurile comerciale regulate dintre capitala Ungariei și aeroportul din Cluj Napoca.

Aceasta a operat în perioada 5 septembrie – 9 noiembrie 2022 între Budapesta și Cluj Napoca și din Debrețin spre Cluj Napoca și Târgu Mureș, așa cum am anunțat aici.

Dániel Somogyi-Tóth, fondator și coproprietar al Aeroexpress Regional, a confirmat pentru Turizmus că vor fi reluate în decembrie 2022 doar zborurile dintre Budapesta și Cluj Napoca.

În cele două luni am putut să ne convingem că lansarea zborurilor către Cluj Napoca și Târgu Mureș este valoroasă, semnificativă și umple un gol. Suntem în mare parte mulțumiți de ruta Budapesta – Cluj Napoca, de numărul de pasageri transportați pe aceasta. Numărul (de pasageri) a crescut cu 30% în fiecare săptămână”, a declarat Dániel Somogyi-Tóth.

Pe ruta Debrețin – Târgu Mureș cererea a fost mai scăzută, iar creșterea este mai lentă. Însă interes pentru aceasta există, potrivit oficialului maghiar.

A treia rută operată de Aeroexpress Regional în perioada amintită anterior este Cluj Napoca – Debrețin, însă Dániel Somogyi-Tóth nu a oferit detalii despre performanța acesteia.

Fondatorul companiei maghiare a declarat că pentru 2023 sunt luate în calcul lansarea altor rute de pe aeroporturi regionale din vestul Ungariei către destinații din zona Ardealului.

Acestea au mare potențial din cauza faptului că infrastructura rutieră este slab dezvoltată.

De asemenea, oficialul companiei maghiare a declarat că aeroportul din Brașov va fi inclus în rețeaua Aeroexpress Regional după deschiderea oficială, programată pentru iunie 2022.

Zborurile Aeroexpress Regional sunt operate cu avioane de tip Embraer EMB-120ER Brasilia. Acestea pot transporta 30 de pasageri și sunt operate de BASe Airlines, companie fondată în 1991.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
2
distribuiri
3 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
2
Share