Președintele CJ: 15 iunie 2023 este data la care se va zbura de la Brașov

Primele zboruri comerciale spre și dinspre aeroportul din Brașov ar putea avea loc la jumătatea lunii iunie 2023.

După o serie de termene ratate, președintele Consiliului Județean Brașov a înaintat în spațiul public o nouă dată de la care ar urma să fie operate zboruri spre și dinspre aeroportul din Brașov.

Potrivit acestuia, la jumătatea lunii iunie 2023 vor fi operate primele zboruri pe acest aeroport, singurul din România care a fost construit de la 0 în ultimii 50 de ani.

15 iunie 2023 este data la care se va zbura de la Brașov si vom avea curse către toate huburile importante din Europa”, a declarat Adrian Veștea, președintele CJ Brașov, într-o emisiune televizată de la Nova TV.

Acest termen a fost discutat și agreat împreună cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și ROMATSA.

În același interviu, oficialul brașovean a admis că a „greșit dând termene, dar am mers pe spusele specialiștilor”.

Destinațiile care vor fi deservite de pe aeroportul din Brașov și companiile aeriene care vor zbura pe acest aeroport sunt, momentan, necunoscute.

În prezent la aeroportul din Brașov se lucrează, printre altele, la instalarea sistemelor de radio-navigație și sunt aplicate marcajele pe căile de rulare, platforma și pista aeroportului.

Ultimul echipament va fi livrat la aeroportul din Brașov la finalul lunii noiembrie și, ulterior, acesta va fi instalat și testat.

Câteva zboruri de verificare și calibrare a sistemelor de navigație vor fi efectuate la Brașov de Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) în a doua jumătate a lunii decembrie 2022.

De asemenea, astfel vor fi verificate și certificate procedurile de zbor din zona acestui aeroport.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
6
distribuiri
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
6
Share