Pasagerii au recuperat 5 mil. de euro de la bănci pentru zborurile Blue Air anulate

Boeing 737-800NG Blue Air / Foto: BoardingPass

Băncile au rambursat pasagerilor care au avut zboruri anulate de Blue Air aproximativ cinci milioane de euro.

Blue Air afirmă că pasagerii a căror zboruri au fost anulate au primit aproximativ șase milioane de euro în portofelul electronic al companiei aeriene, potrivit FANATIK.

De asemenea, reprezentanții companiei low-cost afirmă că alte aproximativ cinci milioane de euro au fost rambursate clienților Blue Air de către bănci prin procedura de „chargeback”.

Procedura de „chargeback” implică crearea unei dispute la bancă pe tranzacția de plată făcută la achiziția biletelor de avion anulate de Blue Air.

Până la acest moment au fost create aproximativ 37.680 portofele electronice cu o valoare totală aproximativă de 6.000.000 euro. De asemenea, putem confirma că suma de 5.000.000 euro a fost rambursată direct prin procedura de chargeback către pasagerii Blue Air”, au declarat reprezentanții companiei pentru FANATIK.

Rambursarea de către companie a contravalorii biletelor de avion anulate este imposibilă în acest moment din cauza lipsei de bani, confirmă Blue Air.

În acest moment compania Blue Air nu dispune de fondurile necesare, și așa cum am mai comunicat rambursarea sumelor datorate este un proces ce depinde esențial de reluarea activității companiei.

În prezent, acționariatul Blue Air a acceptat absolut toate condițiile impuse de investitori și ne aflăm în așteptarea răspunsului final al autorităților române. Ulterior, noii acționari vor putea comunica modalitatea în care va fi reluată activitatea Blue Air și când va fi reluată”, se mai arată în răspunsul Blue Air pentru FANATIK.

Compania low-cost are datorii care se ridică la câteva sute de milioane de euro față de aeroporturi, parteneri de afaceri și către Statul Român.

Recent ANAF a pus sechestru pe cel puțin un avion din flota Blue Air, detalii AICI, iar trei aeroporturi au dat în judecată compania pentru recuperarea datoriilor, detalii AICI.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
28
distribuiri
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
28
Share