Aeroport Timișoara: peste 1.5 milioane de pasageri în 2018 din care 430 de mii pe rute interne

Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara a fost tranzitat în 2018 de 1.517.309 pasageri. Potrivit datelor pe care mi le-au furnizat, 430.511 au fost pasageri care au zburat pe rute interne.

Numărul total de pasageri raportat pentru anul 2018 este în scădere față de cifra raportată pentru anul 2017. În urmă cu doi ani aeroportul din Timișoara a procesat 1.621.529 pasageri.

Advertisements

Această scădere este cauzată de restrângerea operațiunilor pe care operatorul lowcost Ryanair le are la Timișoara. Vă reamintesc că irlandezii au suspendat în 2018 mai multe rute din și către Timișoara. Singurele rute pe care Ryanair le mai operează din și către Timișoara sunt cele cu destinația Bergamo și București. Tot în 2018 TAROM a anunțat zboruri către Paris Charles de Gaulle însă acestea au fost suspendate la câteva săptămâni de la start. Pe lângă această rută către Paris, TAROM a mai amânat lansarea zborurilor către Chișinău până aproape de finalul anului trecut.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

În 2018 pe aeroportul Traian Vuia din Timișoara au avut loc un număr de 17.224 mișcări de aeronave (aterizări și decolări) și au fost transportate 5.939 tone de marfă.

Rămâne de văzut dacă în 2019 aeroportul din Banat va reuși să atragă mai mulți pasageri decât în 2018 și în 2017. Vă reamintesc că joi operatorul lowcost Wizzair a anunțat patru rute noi și creșterea frecvenței de operare pe alte 5 rute. De asemenea, operatorul lowcost Eurowings, parte a grupului Lufthansa, a anunțat că va opera zboruri pe ruta Timișoara – Stuttgart.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share