Aeroportul din Craiova va purta numele unui mare inventator craiovean

Autoritățile locale au decis să redenumească aeroportul din Craiova după numele inventatorului craiovean George (Gogu) Constantinescu.

Dacă hotărârea va fi adoptată de Consiliul Județean Dolj, aeroportul din Craiova va purta numele George Constantinescu.

Advertisements

Pentru că anul acesta se împlinesc 140 de ani de la nașterea lui George (Gogu) Constantinescu și pentru că tot anul acesta împlinim 83 de ani de când a luat ființă Aeroportul din Craiova. Luna trecută am depus cel mai mare proiect de dezvoltare a Aeroportului din Craiova, proiect de 92 de milioane de euro. Acest lucru ne-a făcut, după un timp în care ne-am tot sfătuit și studiat cu oamenii din domeniu, să venim cu propunerea ca Aeroportul din Craiova să poarte numele George Constantinescu.

Este și un omagiu pentru unul dintre cei mai mari oameni de știință pe care România i-a dat, respectiv Doljul i-a dat. La următoarea întâlnire o să pregătim toată documentația și în următoarea ședință de Consiliu Județean o să propunem consilierilor să schimbăm denumirea aeroportului. Avem pregătit să punem și o efigie cu George Constantinescu la aeroport”, a spus Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, citat de Gazeta de Sud.

George (Gogu) Constantinescu a fost un inovator, inventator, om de știință complex, specialist în teoria vibrațiilor, aerodinamică, mecanica fluidelor și inginer român, care a trăit cea mai mare parte a vieții sale în Regatul Unit, însă a contribuit, printre altele, la multe proiecte și construcții în țară.

Constantinescu s-a născut în 4 octombrie 1881 în Craiova și a decedat la data de 11 decembrie 1965 în Coniston, Cumbria, Marea Britanie.

Advertisements
Total
26
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
26
Share