Urmărește-ne

Aeroportul London City a primit aprobările și fondurile pentru a fi modernizat

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Aeroportul London City a primit aprobările și fondurile pentru a fi modernizat

Știri

Aeroportul London City a primit aprobările și fondurile pentru a fi modernizat

Aeroportul London City a primit permisiunea de planificare a lucrărilor de extindere din partea guvernului în valoare de 344 milioane lire sterline.

Programul de Dezvoltare City Airport include planuri pentru șapte noi standuri de aeronave, o bretea paralelă și extinderea terminalului.

Aprobarea vine la câteva luni după ce fostul primar din Londra, Boris Johnson, a declarat în cadrul Newham Council că dorește să respingă cererea pe motiv că „modificările nu atenuează în mod adecvat zgomotul produs de aeronave și ar putea avea un impact negativ asupra populației din vecinătatea aeroportului”.

Conducerea aeroportului a declarat la acea dată că este “nedumerit” și “dezamăgit” de decizie, spunând că primarul nu și-a respectat promisiunile pentru care a fost ales.

Conducerea LCY a declarat că dezvoltarea va “transforma” aeroportul, permițându-i să primească aeronave mai silențioase și va adăuga o capacitate de pasageri și aeronave mai mare.

Faza de construcție pentru dezvoltare va crea 500 de locuri de muncă și încă 1.600 odată finalizate.

În conformitate cu planurile conducerii aeroportului, se pot adăuga aproximativ încă 32.000 de zboruri până în 2025, ce sunt deja autorizate, contribuindu-se la mărirea capacității în aer din cadrul sistemului aeroportului din Londra, asta înainte de a construi o nouă pistă pentru sud-estul Angliei.

De asemenea, conducerea LCY își propune să deschidă noi oportunități pentru companiile aeriene privind destinațiile intercontinentale, inclusiv Golful și Orientul Mijlociu, Turcia, Rusia și Coasta de Est a Statelor Unite.

Philip Hammond MP, the Chancellor of the Exchequer, Lord Ahmad of Wimbledon și ministru al Aviației, a confirmat aprobarea Guvernului în timpul unei vizite la aeroport, pe lângă confirmările venite din partea Secretarului Transporturilor, Chris Grayling și a Secretarului Comunităților, Sajid Javid.

Declan Collier, CEO-ul, London City Airport a declarat: „Astăzi, noul guvern a demonstrat că este pregătit să acționeze în interesul economiei britanice. Extinderea London City Airport va crea mai mult de 2.000 de noi locuri de muncă în East London, la care se adaugă capacitatea de aviație necesară în regiunea Sud-Est, în plus, se va genera o suplimentare cu 750 milioane lire sterline pe an a economiei Marii Britanii. În calitate de aeroport care deservește de departe cea mai mare proporție de călătorii de afaceri din Marea Britanie (52%), observăm că astăzi Guvernul a transmis un mesaj puternic: Londra și Marea Britanie sunt foarte deschise pentru mediul de afaceri. Salut decizia și aștept cu nerăbdare să furnizăm serviciile pe care le-am propus regiunii de Sud-Est în 2019”. 

Anul trecut, aeroportul a înregistrat un record de 4,3 milioane de pasageri.

 

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus