Air Canada a început discuțiile pentru achiziționarea companiei Air Transat

La doar câteva zile după ce operatorul canadian WestJet a fost achiziționat de grupul Onex, Air Canada anunță că a inceput discuțiile cu Air Transat în ceea ce privește achiziția celei din urmă.

Planurile celui mai mare operator aerian din Canada este de a absorbi și integra în totalitate operațiunile companiei Air Transat în cadrul grupului Air Canada.

Advertisements

Valoarea tranzacției, dacă va fi aprobată de autoritățile canadiene și Consiliul de administrație a celor două companii, va fi de aproximativ 520 de milioane de dolari.

“O combinație cu Transat reprezintă o mare oportunitate pentru părțile interesate ale ambelor companii. Acestea includ acționarii Transat și Air Canada, angajații ambelor companii, care vor beneficia de creșterea siguranței locurilor de muncă și a perspectivelor de dezvoltare, precum și călătorii canadieni, care vor beneficia de capacitatea sporită a companiei de a participa ca lider în piata de turism la nivel global. Achiziția oferă o oportunitate unică de a concura cu cei mai buni din lume atunci când vine vorba de călătoriile de agrement. De asemenea, ne vom permite să ne dezvoltăm în continuare centrul de transport de la Aeroportul Montréal-Trudeau, unde am adăugat 35 de noi rute din 2012 în beneficiul comunităților din Montreal și Quebec și din care am transportat doar 10 milioane de clienți în 2018”, a declarat Călin Rovinescu, președinte și director executiv al companiei Air Canada.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Air Transat deține o flotă de 38 de avioane Airbus A310, A321, A330 și Boeinguri 737 și operează zboruri spre Europa, America de Nord, Caraibe și America Centrală.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share