Air Moldova a recepționat în 20 august un Airbus A320

Foto: BoardingPass

Compania Air Moldova a recepționat vineri, 20 august 2021, un Airbus A320 care are 16 ani vechime.

Avionul care a intrat în flota companiei din Republica Moldova a fost înmatriculat ER-AXA și este închiriat de la compania americană TrueAero.

Acesta a fost asamblat în februarie 2005 și a zburat în trecut pentru Jetstar Asia, AnadoluJet și Turkish Airlines. În prezent este vopsit complet alb, iar în 20 august 2021 ER-AXA a fost mutat de pe aeroportul din Kaunas pe cel din Chișinău.

Până la publicarea acestui articol ER-AXA nu a efectuat niciun zbor comercial pentru Air Moldova.

Acest Airbus A320 are o capacitate de transport de 180 de locuri, iar propulsia sa este asigurată de două motoare IAE V2527-A5.

În prezent compania Air Moldova are în flotă două Airbusuri A319, un Airbus A320 și încă un Airbus A321.

De asemenea, compania moldovenească a mai închiriat încă un Airbus A321 de la compania românească Aerro Direkt, detalii despre avion și Aerro Direkt AICI, și un Airbus A320 de la Terra Avia (ER-00021).

În trecut Air Moldova a mai avut în flotă patru Airbusuri A320, dar și alte trei avioane Embraer E190.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
16
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
16
Share